Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4108 > Politica Locala Nr. 4108 de vineri, 27 ianuarie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Deficiențe în lanț


Jercan șefărește la Trans Bus la mica înțelegere

Camera de Conturi a stabilit că acesta a condus ilegal societatea timp de 4 ani, în baza unui contract încheiat cu primarul municipiului, Constantin Boșcodeală, și nu cu Consiliul de Administrație al Trans Bus, așa cum prevede legea

articol de: Vali MARINESCU
Nu mai puțin de 8 deficiențe au constatat controlorii Camerei de Conturi Buzău în urma auditului financiar asupra contului de execuție bugetară pe anul 2010, efectuat la Primăria municipiului. Prima deficiență consemnată în decizia prezentată ieri și consilierilor locali municipali buzoieni face referire la contractul de management al directorului S.C. Trans Bus S.A. Buzău, Ștefan Jercan. Experții au stabilit că de fapt, contractul șefului societății locale de transport în comun ar fi fost încheiat cu abatere de la legalitate, între primarul municipiului Buzău și directorul executiv al S.C. Trans Bus S.A. Contractul de performanță/mandat a fost încheiat la data de 1.12.2007, pentru o perioadă de 4 ani, cu valabilitate pînă la 1.12.2011. Odată că, potrivit actelor normative în vigoare, conducerea executivă a societăților la care Consiliul Local Municipal este acționar majoritar, se realizeză în baza unui contract de performanță - mandat încheiat între Consiliul de Administrație și conducătorul societății, respectiv directorul executiv, iar contractul de management pe care l-a avut Jercan a funcționat ilegal, în al doilea rînd, șeful societății de transport în comun nu ar mai avea în prezent nici o bază legală de a ocupa funcția.

Contract în afara legii, expirat
Secretarul municipiului, Ștefan Nedelcu, nu a putut ieri să explice situația de la Trans Bus. În opinia acestuia, o soluție ar fi încheierea unui act adițional la contractul pe care Ștefan Jercan l-a avut. Singurul lucru cert pe care l-a aflat ieri a fost că pînă la 31.01.2012, trebuie luate măsuri pentru intrarea în legalitate în ceea ce privește încheierea contractelor privind administrarea societăților comerciale la care Primăria este acționar unic sau majoritar. "De asemenea, se vor dispune măsuri pentru urmărirea lunară a execuției contractelor de mandat - performanță, încheiate cu conducerea societăților respective", se precizează în decizia Camerei de Conturi Buzău. Situația similară este și la SC. Piețe Tîrguri și Oboare S.A. Buzău, unde conducerea executivă a fost realizată în perioada 23.12. 2004- 28.08.2009 și începînd cu 07.12.2009, în baza unor contracte de management încheiate între primarul municipiului și directorul executiv al societății, de asemenea contrar prevederilor legale .

 

COMENTARII

Catalin:
Dar la dube/maxitaxi
Dar de ce nu cercetati si concurenta neloiala facuta de maxi-taxi-sti Transbus-ului??!

Va dau nn "pont": solicitati in scris orarul microbuzelor maxi-taxi apoi cu orarul in mana mergeti in statiile capat de linie si FILMATI pe ascuns timp de 60 minute.

Veti fi "surprinsi" de cate ori nu se respecta orarele pentru ca dubagii au interesul sa ia fata autobuzelor pentru a "fura" calatorii din statii!

Si asta desi primarul a fist instiintat si ... se face ca nu vede, puneti-i SI VOI la dispozitie probe, sa vedeti cum le ia apararea celor care incalca legea!

Nu va lasati pacaliti, o sa zica ca e din cauza traficului bla-bla-bla, eu ma refer la plecarile DE LA CAP DE LINIE, care sunt evident PREMEDITATE, deci...
marian:
pana la motor
as este,si mai mult decat atat.eu unul cand amantrebat de ce nu vin autobuzele la orele care trebuie raspunsul a fost dat de taxatoare,ca mai ramane si el an pana cateo data.adica stiti care e pana ,ciubucurile de la maxi taxi la soferi.de aia nici nu zic nimic cand maxy opresc an statii si soferii pe trecerea de pietoni.filmati astea.statii blocate cu taxiuri si blocate complet de alte masini.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU