Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4084 > Politica Locala Nr. 4084 de vineri, 23 decembrie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Înainte de sărbători'


Cutremur în P.S.D.

Mocanu, cercetat pentru conflict de interese, potrivit agenției de știri Mediafax Ghiveciu, trimis în judecată

articol de: Vali MARINESCU
Președintele Con­siliului Județean, Victor Mocanu, va fi cercetat de procurori pentru conflict de interese la ­ce­rerea Departamentului de Luptă Antifraudă. Controlul DLAF a fost cerut de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT), după ce verificatorii ministerului, care s-au auto­sesizat din presă, au descoperit un posibil conflict de interese între președintele Consiliului Județean și o firmă locală, Nikost, aparținînd lui Neculai Cojocaru, un om de afaceri descris de presa locală ca "un om de casă" al președintelui CJ, Victor Mocanu, potrivit Mediafax. Firma Nikost se afla printre furnizorii de materiale de construcție pentru "Drumul Vinului", proiect finanțat din fonduri europene al cărui beneficiar era Consiliul Județean condus de Victor Mocanu. Sesizați de Ministerul Dezvoltării, inspectorii DLAF au descoperit că nu doar Nikost SRL figurează printre furnizorii de materiale, ci și că SC Baum Construct, firma soțului fiicei lui Victor Mocanu, a intrat în proiect, obținînd peste 1,6 milioane de lei. Mai mult, pentru ca Baum Construct SRL să poată furniza materiale de construcții pentru "Drumul Vinului" a fost necesară modificarea proiectului tehnic, adică înlocuirea pietrei de carieră, prevăzută inițial a se folosi, cu piatra de balastieră produsă de firma ginerelui. Mai mult, înlocuirea furnizorului de materiale luat în calcul inițial, Șerbănică Petrotrans SRL din Buzău, cu firma ginerelui lui Victor Mocanu, Baum Construct SRL, s-a făcut pe baza unor rapoarte de încercare pentru produsele de balastieră ale Baum Construct. Probele pentru aceste teste fuseseră însă recoltate, conform documentelor, chiar în ziua semnării contractului de execuție a lucrării, în 14 octombrie.  Schimbarea furnizorului de materiale de construcții a presupus modificarea indicatorilor tehnici ai proiectului.  Modificarea a fost adoptată de președintele beneficiarului, Victor Mocanu, în 16 noiembrie 2009, la trei zile după ce solicitarea în acest sens a constructorului SOROCAM a fost acceptată de proiectantul întregii lucrări, SC Consilier Construct SRL. 

Mocanu nu știe nimic
Conform DLAF, odată cu schimbarea soluției tehnice, prețul total al lucrării a scăzut și el, însă doar de la 44.672.884 de lei la 44.462725,42 de lei. Referatul de înlocuire a furnizorului de balast și cel de înlocuire a agregatelor de carieră cu cele de balastieră au fost semnate de coordonatorul proiectului și aprobate de președintele CJ Buzău, Victor Mocanu, susțin cei de la DLAF. Pentru inspectorii DLAF, fapta lui Mocanu de a semna mai multe documente în baza cărora firma ginerelui său, SC BAUM Construct SRL, a cîștigat 1.645.976,86 de lei într-un proiect finanțat și din fonduri europene "poate întruni elementele constitutive ale infracțiunii prevăzute de articolul 253, alineat 1, din Codul Penal".  Articolul respectiv reglementează conflictul de interese în materie penală, pedepsit cu închisoare de la șase luni la cinci ani și interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică pe durată maximă. 
"În consecință, Nota de control a fost transmisă pentru valorificare organului judiciar competent, respectiv Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Ploiești", precizează DLAF într-un răspuns transmis Agenției MEDIAFAX. Președintele CJ, Victor Mocanu, ne-a declarat ieri că nu are informații despre această notă și nici despre faptul că va fi cercetat de procurori pentru conflict de interese.

 

COMENTARII

viespea buzoiana:
se strange latul?
A inceput sa se stranga latul si in jurul grumazului gros al acestui ticalos?Sa dea Dumnezeu ca justitia sa isi faca treaba si sa scape pe buzoieni de acest venetic imbuibat si ticalos.
George:
Sa dea dumnezeu
sa fie "priponit" acest cancer al Buzaului si familia lui de ticalosi care nu stiu decat sa FURE. Sa se faca dreptate si sa li se confiste averile ilicite ale lui cat si ale familiei.
xxl:
latul?
sa se stranga mult mai repede acest lat si la altii nu numia acestui nemernic...
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Un consilier județean implicat într-un accident rutier
De ce nu mai vrea nimeni să fie director la Spitalul Județean

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU