Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4049 > Politica Locala Nr. 4049 de vineri, 11 noiembrie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Preda, atacat de liberali


"Mi se pare o lacună impardonabilă pentru cineva care se pretinde a fi un profesionist în domeniu"

Potrivit deputatului P.N.L., George Scutaru, a omis să includă și Serviciul de Telecomunicații Speciale în inițiativa de modificare a legilor siguranței naționale

articol de: Vali MARINESCU
"Mi se pare o lacună impardonabilă pentru cineva care se pretinde a fi un profesionist în domeniu"
 
Inițiativa privind modificarea legilor siguranței naționale a deputatului P.D.-L., Cezar Preda, nu va trece sub nici o formă de Senat în formula inițiatorului. Este asigurarea dată ieri de deputatul PNL de Buzău, George Scutaru. "Nici propriul partid nu o susține în forma în care domnul Preda a înaintat-o Parlamentului, cu atît mai puțin noi, Opoziția", a precizat ieri George Scutaru.

Proiectul va fi tăiat la sînge
Potrivit acestuia, atît liberalii, cît și social democrații sînt dispuși să susțină doar acele prevederi referitoare la criminalitatea și apărarea cibernetică pe de o parte, și la probleme care țin de zona antitero. "În schimb, nu putem să ne dăm votul și legea nu va trece dacă se mențin prevederi referitoare la secretizarea excesivă a activității ce implică acte de comandament militar pentru toate documentele care țin de activitatea SRI. Se încalcă și legea contenciosului administrativ, se împiedică controlul judiciar și de altfel există și o hotărîre a Curții Constituționale care se referă la ofițerii de cercetare penală pentru SRI", a mai spus parlamentarul PNL. Așa că multe prevederi care pot da naștere la interpretări și abuzuri în definirea riscurilor și amenințărilor vor fi eliminate de Opoziție la Senat.

Lege făcută pripit
Deputatul PNL l-a atacat în schimb pe Cezar Preda spunînd că legea a fost pripit făcută în ceea ce privește enumerarea instituțiilor din domeniu. Mai exact, George Scutaru spune că inițiatorul și colaboratorii cu care acesta a lucrat au omis să includă și Serviciul de Telecomunicații Speciale. "Poate insistă o anumită dorință personală a inițiatorului de a-și lega numele de un domeniu sensibil și important al activității... dar măcar atît să știi că există anumite entități care au această activitate, printre care și STS-ul. Asta mi se pare o lacună impardonabilă pentru cineva care se pretinde a fi un profesionist în domeniu. Și Serviciul de Informații trebuie să înțeleagă că, dacă vor să facă propuneri, în nici un caz o asemenea lege nu poate fi făcută de un singur om sau de un singur partid.", susține deputatul PNL, George Scutaru. Liberalii se declară în continuare împotriva prevederilor din proiectul de lege al lui Cezar Preda care se referă la ofițerii de cercetare penală pentru SRI.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU