Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4048 > Politica Locala Nr. 4048 de joi, 10 noiembrie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Ape tulburi, din ce în ce mai tulburi


"Baletul" lui Geoană și efectele sale la Buzău

Dacă președintele Senatului "defectează", va lua cu el și politicienii buzoieni

articol de: Doru GHEORGHIADE
 "Baletul" lui Geoană și efectele sale la Buzău
 
Vînzoleala pe care Mircea Geoană, președintele Senatului, a declanșat-o în propriul partid, dar și în U.S.L., are efecte în toată țara și, în mod evident, și la Buzău. Aici se pune problema următoare: cine îl va urma pe Geoană dacă acesta pleacă sau va fi dat afară din partid? Răspunsul la această întrebare nu este deloc ușor de dat, pentru că situația de la Buzău, din punct de vedere politic, este foarte complicată.

Boșcodeală e cu Ponta. Pînă cînd?
La PSD Buzău lucrurile sînt încurcate rău. După nominalizarea lui Bîgiu (PNL) pentru candidatura USL la președinția Consiliului Județean, Boșcodeală a ieșit cu declarații dure la adresa lui Ponta. Declarațiile, însă, s-au mai estompat în ultima vreme. Sursele noastre spun că lui Boșcodeală nu-i surîde să părăsească partidul și nici să fie dat afară, întrucît candidatura sa din partea PSD e cea mai comodă, cea mai sigură. În ceea ce-l privește pe Victor Mocanu, acesta se află în situația de a opta: ori nu mai candidează, ceea ce este foarte puțin probabil, ori o face, dar șansele ca el s-o facă sub sigla USL devin din ce în ce mai incerte.

Două soluții

Prin urmare, soluțiile ar fi două.
1) Pleacă alături de Mircea Geoană, sau singur, în familie, împreună cu fiul său la UNPR,
2) Este dat afară din PSD și va mege tot la UNPR, partid din partea căruia va candida la președinția Consiliului Județean Buzău.

Cum s-au înțeles?
Deocamdată, se pare că la Buzău se conturează o candidatură a lui Victor Mocanu din partea UNPR sau, eventual, Mișcarea Populară și liberalul Cristi Bîgiu (PNL) din partea USL. În cazul în care UNPR și PD-L vor merge împreună la alegerile locale cu cele comasate, atunci se pare că UNPR va merge la președinția Consiliului Județean, iar PD-L va desemna candidatul pentru Primăria Municipiului Buzău. Desigur, acestea sînt doar ipoteze de lucru, întrucît oricînd se pot produce mișcări importante. Pe cine va propune PD-L la Palatul Comunal? Deocamdată, la bursa zvonurilor sînt două nume, Ovidiu Anghel și președintele organizației municipale, Adrian Burducea. Dar numai dacă Cezar Preda va renunța la această candidatură, pe care a anunțat-o deja.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU