Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4000 > Politica Locala Nr. 4000 de joi, 15 septembrie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Dat jos din funcție în cel mai pur stil mafiot,


Talpan l-a învins în justiție pe nea' Nicu Văcăroiu

Fostul șef al Camerei de Conturi Buzău, Mircea Talpan, va fi repus în funcție de la 1 octombrie

articol de: Doru GHEORGHIADE
  Talpan l-a învins în justiție pe nea
 
Mircea Talpan, fost șef al Camerei de Conturi de la Buzău, a cîștigat o bătălie importantă împotriva președintelui Curții de Conturi a României, Nicolae Văcăroiu. A fost dat afară ca o măsea stricată, în urma unor presiuni făcute de un grup constituit după toate tipicurile mafiote și trimis la Tg. Mureș. Talpan a intentat un proces, contestînd în justiție decizia luată de Nicolae Văcăroiu, cerînd totodată repunerea pe funcție la Buzău. Tribunalul Buzău a admis cererea lui Talpan, iar conducerea Curții de Conturi s-a grăbit s-o pună în aplicare mai devreme chiar decît stabilise judecătorul. Practic, decizia de renumire pe funcția de șef al Curții de Conturi Buzău a lui Mircea Talpan a fost semnată cu data de 1 octombrie 2011, deși în soluția Tribunalului data de repunere era 16 octombrie 2011. Asta înseamnă că, totuși, lui Văcăroiu "i-a dat Dumnezeu mintea cea de pe urmă".

A cîștigat la pas
Așa cum era de așteptat, Mircea Talpan a cîștigat la pas procesul judecat la Secția Tribunalului Buzău. Soluția pronunțată în dosarul 3945/114/2011 admite cererea lui Talpan de repunere pe funcție la conducerea Camerei de Conturi Buzău, post de pe care fusese zburat acum doi ani în urma unei acțiuni mafiote pusă la cale la Sărata Monteoru, între exponenți ai grupurilor de interese locale și însăși președintele Curții de Conturi a României, Nicolae Văcăroiu. Astfel, în urma unei întîlniri secrete într-un local deținut de nora lui Văcăroiu la Monteoru, Talpan a fost trimis la Curtea de Conturi din Tîrgu Mureș, iar în locul lui a fost numită o mazetă adusă de la București. Temeinic numită la Buzău, ca să nu deranjeze pe nimeni și-a făcut exemplar "datoria" în sensul că lucrătorii de la Curtea de Conturi (nu toți, evident) n-au mai descoperit nimic suspect în cheltuirea banului public de doi ani și mai bine.

Ce se mai aude cu triada?
În condițiile în care Talpan își reia funcția, se anunță o viață complicată pentru triada toxică de la Curtea de Conturi care a transformat controalele în teritoriu  în afaceri proprii. De aceea,Guilescu, Nedelcu și Ioan Bogdan își fac probleme. Înseamnă că începe dansul...

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU