Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3978 > Politica Locala Nr. 3978 de sambata, 20 august 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Singura variantă pentru P.D.-L. Buzău?


Prefectul Paul Beganu, în cărți pentru o candidatură la Consiliul Județean

Deputatul P.D.-L. Valeriu Alecu spune că decizia finală privind numele candidaților la Primăria Buzău și Consiliul Județean va fi luată cît de curînd, iar anunțul va veni, cel mai probabil, luna viitoare

articol de: Vali MARINESCU
Prefectul Paul Beganu, în cărți pentru o candidatură la Consiliul Județean
 
În timp ce relațiile dintre liberalii și social-democrații buzoieni  par destul de încordate, pe fondul stabilirii candidaților la Consiliul Județean, democrat-liberalii în­că sînt în căutarea persoanei potrivite.
În Uniunea Social Libera­lă doi politicieni sînt în cărți pentru Consiliul Județean, respectiv liberalul Cristi Bîgiu și social democratul Victor Mocanu, în timp ce la PD-L pare că încă se caută omul potrivit care să fie aruncat în lupta pentru cîștigarea președinției miniparlamentului județean.  
Pînă acum, singurul nume vehiculat de democrat- liberali este cel al actualului prefect, Paul Beganu. De altfel, deputatul Valeriu Alecu a declarat vineri că Beganu este una dintre variantele discutate de partid pentru alegerile de anul viitor de la Consiliul Județean.  Și pare a fi și singura de altfel pentru democrat-liberalii buzoieni. Cît pri­veș­te candidatul la Primăria Municipiului Buzău, actualul deputat și președinte al organizației județene, Cezar Preda, și-a exprimat public intenția de a intra în cursa pentru fotoliul de primar al Buzăului, drept contracandidat al actualului edil, Constantin Boșcodeală. "În struc­turile de conducere ale partidului încă nu am luat în dezbatere cine va fi candidatul. Avem variante și una dintre ele, pe care a făcut-o și Preda (n.r. Cezar Preda, ­preșe­dintele PD-L Buzău) cunoscută la un moment dat, este de a candida la Consiliul Județean actualul prefect Paul Beganu. Pentru Primăria Mu­nici­piului Buzău, Preda și-a manifestat dorința de a candida, dar în structurile de conducere ale partidului nu am luat o decizie, să stabilim clar cine va fi candidatul", a precizat vineri deputatul  PD-L Valeriu Alecu.

Decizie în septembrie
Parlamentarul democrat-liberal a adăugat că decizia finală privind numele candidaților la Primăria Buzău și Consiliul Județean va fi luată cît de curînd iar anunțul va veni, cel mai probabil, luna viitoare. Ultimul cuvînt îl va avea tot conducerea centrală a partidului. În tabăra adversă, mai exact în USL, relațiile par mai încordate ca oricînd, la Buzău. Tensiunile vin după ce ieri, ­li­derul PSD, Constantin Boșcodeală i-a cerut public senatorului PNL, Cristi Bîgiu, să nu mai emită pretenții pentru a fi candidatul Uniunii la șefia Consiliului Județean. Deputatul Valeriu Alecu crede însă că în două - trei săptămîni, "apele tulburi se vor limpezi" și la USL, făcînd referire la  stabilirea candidatului la șefia CJ Buzău, anunțată tot pentru luna septembrie.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Precampania pentru prezidențiale a ajuns, la Buzău, în faza "măscăritul bannerelor"

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU