Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3919 > Politica Locala Nr. 3919 de vineri, 10 iunie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

După lansarea temei reorganizării administrativ-teritoriale de către Traian Băsescu,


Scandalul fondurilor europene a ajuns și la Buzău

Președintele C.J., Victor Mocanu, neagă orice implicare în afaceri

articol de: (V.M.)
Scandalul fondurilor europene a ajuns și la Buzău
 
Un scandal a izbucnit ieri în presa centrală în legătură cu proiectul finanțat european al Drumului Vinului. Scandalul apărut în Adevărul și Evenimentul Zilei survine pe fondul discuțiilor lansate de președintele Traian Băsescu vizavi de reorganizarea adminstrativ-teritorială, dar și în plină campanie de sondaje comandate de USL. Sondaje în care președintele Consiliului   Județean, Victor Mocanu, este trecut de PSD drept candidat al acestui partid la președinția aceleași instituții.În esență, Mocanu este acuzat că ar fi în spatele unor licitații trucate și implicarea unor firme de familie în aprovizionarea cu materialele necesare construirii Drumului Vinului. Conflictul de la Buzău vine după ce, cu o zi înainte tot presa centrală arăta că  președintele Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea, ar fi deviat bani europeni destinați reabilitării unor drumuri județene către ­afa­ceri de familie, prin intermediul unor societăți de construcție deținute de interpuși

Sursa, raportul C.E.

Toată tevatura a început după ce "Adevărul" Europa, prin Biroul de la Bruxelles recent deschis, a citat pe surse, aspecte dintr-un raport al Comisiei Europe­ne (C.E), încă neoficial care arată că în România s-ar fi înregistrat grave deficiențe în cheltuirea fondurilor europene destinate Programelor Operaționale Regionale finanțate din Fondurile Structurale și de Coeziune. Sursele Adevărul citează un raport de audit al C.E din ca­re reiese că în patru județe, Teleorman, Ilfov, Tulcea și Buzău s-ar fi semnalat astfel de deficiențe. Aceleași sur­se susțin că C.E a efectuat o misiune de rutină iar în ceea ce privește Buzăul, s-au înregistrat probleme la Drumul Vinului legate de licitațiile pentru construirea arterei și de anumite incompatibilități ale furnizorilor plus schimbările de materiale necesare asfaltului față de proiectul inițial.

Mocanu e surprins

Președintele CJ, Victor Mocanu, se arată surprins de situația creată. El a declarat ieri că înainte de Paște, trimiși ai Uniunii Europene au făcut verificări: "au venit două fete au verificat și mi-au zis că, dacă sînt probleme, mă anunță. Nu s-a întîmplat nimic. Dacă cei de la Bruxelles vor să ne ia drumul să-l ia la ei acolo. Dar pădurile nu le dau."  Mocanu a mai spus că instituția pe care o conduce nu este abilitată să verifice de unde cumpără constructorul materiale și agregate, iar toate acuzațiile la adresa lui sînt niște aberații. Drumul Vinului este o investiție de 16,7 milioane de euro și are 64 de kilometri.

 

COMENTARII

Calatorul:
Aberatii,tovarase Mocanu?
Aberatii,tovarase Mocanu?Da de unde si din ce ti-ai "construit" averea de miliarde mai tovarase?Din salariul tau si al Rodicai?Cu ce bani a juns fiul tau deputat mai tovarase Mocanu?Nu stiai si nu credeai ca o sa vina si o zi a "scadentei", cand tu si toti acolitii tai va trebui sa dati socoteala? Poate ca un gest de "onoare" te-ar scoate din incurcatura.Ce zici,incerci? Ca funie si copaci se mai gasesc inca in padurile judetului de care "a avut grija" un alt "mare iubitor si amator" de "verzisori si euroi".Prietenul tau doctor si barbos.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU