Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3916 > Politica Locala Nr. 3916 de marti, 7 iunie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Matematică politică fără rușine


ARANJAMENTE, COMBINAȚII, PERMUTĂRI...

Liderii politici locali se acuză reciproc de jocuri murdare și înțelegeri oculte

articol de: (D.G.)
ARANJAMENTE, COMBINAȚII, PERMUTĂRI...
 
Realitatea politică locală ne dezvăluie un ta­blou degradant, în care alegătorul este ultima problemă luată în calcul, și atunci doar din punct de vedere statistic, omul reprezentînd un vot și atît. Deși, cei mai mulți dintre politicieni și-au angajat profesioniști în imagine și plătesc cu bani grei politologi cu ștaif, ei continuă să facă aceleași greșeli. Adică, în loc să găsească soluții pentru ca electoratul să fie, realmente, mai mulțumit, se procedează, sistematic, la păcălirea lui. Metodele sînt diverse, iar aranjamentele fac parte din această păguboasă strategie.

N-o mai scot la capăt

Pentru că odată ieșiți din viața politică, liderii de azi nu mai știu să facă altceva, cu excepțiile de rigoare, evident, bătălia pentru locul din care se pot căpătui e pe viață și pe moarte. Cînd însă singuri n-o mai scot la capăt, încep negocierile. Foștii dușmani devin prieteni și viceversa, orice urmă de doctrină dispare, politicienii sînt dispuși să dea și să ia, pot schimba partidele ca pe ciorapi, poate chiar mai des. Dacă s-ar face transparent, măcar electoratul i-ar putea sancționa. Așa însă, el se trezește, cînd se trezește, iarăși dezamăgit. În final, din ce în ce mai mulți oameni înțeleg ce li se întîmplă și, ca primă reacție, absentează de la urne. Asta, spre bucuria politicienilor care vor avea mai puțini votanți de păcălit. Chiar și așa, pentru siguranță sau pentru a-și maximiza șansele, politicienii se pun pe făcut tîrguri.

Deputatul Preda să se autodenunțe!

Cînd interesele o cer, politicienii se mai chelfănesc între ei, își mai aruncă, uneori de formă, cuvinte grele. După care, se așează la masa de discuții, care în general se află într-un restaurant cochet, în afara orașului. În aceste momente, Cezar Preda încearcă să-și "marcheze teritoriul" stropșindu-se la Bîgiu și Mocanu. Duminică, Preda a amenințat că va da în vileag aranjamentele murdare ale politicienilor. Dacă începe cu creșterea în liniște a prețului gunoiului și abandonarea lui Constantin Ionescu în ultimul tur pentru Palatul Comunal, în 2008, s-ar putea să devină credibil.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU