Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3908 > Politica Locala Nr. 3908 de sambata, 28 mai 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19





Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro




Politica Locala

Începe un nou dans nupțial


Preda, cîntec de sirenă pentru liberali

Se teme sincer că peneliștii vor fi înghițiți de pesediști

articol de: (V.M.)
Preda, cîntec de sirenă pentru liberali
 
Deputatul democrat-liberal Cezar Preda crede că sondajul U.S.L. nu le va aduce nimic bun liberalilor buzoieni, ci mai degrabă pentru P.N.L. Buzău va fi o pierdere majoră. Declarația vine după ce liberalii buzoieni au anunțat că nu vor lansa în sondaje un candidat propriu la Primărie, ci doar pentru șefia Consiliului Județean, senatorul Cristian Bîgiu, vicepreședintele P.N.L. Buzău, fiind cel care trebuie să se "bată" în sondaje cu actualul președinte al C.J., pesedistul Victor Mocanu. "Cunosc în mare ce prevede acest sondaj și această analiză sociologică și aș vrea să vă spun că nu-mi explic cum de P.N.L. n-a nominalizat pe nimeni pentru Palatul Comunal. Asta înseamnă că la vîrful Partidului Național nu se mai urmăresc interese de partid. Deja s-au contopit în alianța asta socialistă pentru că nu există partid serios să nu-și nominalizeze pentru a-și valorifica și a-și testa pînă la urmă un om din interiorul partidului. E drept că domnul Bîgiu are garanții de la București că va fi candidat. Important este să nu ia un scor extraordinar de mic față de cît va lua domnul Mocanu", astfel încît Bîgiu să fie nominalizat ca și candidat al U.S.L. pentru șefia C.J. Buzău, consideră Cezar Preda.

"O gogoașă"

Asta n-ar fi de fapt decît o "gogoașă" aruncată liberalilor buzoieni, iar dacă aceștia o înghit doar pentru binele expreședintelui lor, e treaba lor. Pe aceste considerente, Preda a făcut apel către liberalii buzoieni să rămînă "pe dreapta", invitîndu-i în P.D.-L. "Chiar dacă unora nu le place de mine, nu-i nici o problemă, nu trebuie să fie neapărat prietenii mei, să vină cu încredere către Partidul Democrat Liberal, pentru că noi ce am zis am și făcut, chiar dacă unele măsuri au fost mai puțin populare. Eu cred că ar putea să vină cu deschidere către noi pentru a face o forță veritabilă de drepta în Buzău, pentru că nu văd cum s-ar contopi în stînga socialistă. De fapt este o invitație pentru cei care nu sînt de acord să se contopească într-o alianță socialistă, în care cîștigător este numai unul care își dorește o funcție", a precizat Preda.

"Talpa pesedistă" le-ar dăuna unor liberali

La baza invitației democrat liberalului ar sta anumite semnale pe care acesta le are cum că, de fapt, unii liberali nu prea acceptă "talpa" pesedistă. Suspect sau nu, declarațiile făcute ieri în cadrul unei conferințe de presă au coincis însă cu apariția în mass-media locală a unei posibile intenții a liberalului Bîgiu de a trece la P.D.-L. Preda a explicat însă, ironic la adresa vicepreședintelui P.N.L. Buzău, că, de fapt, invitația este pentru liberalii buzoieni care se cred "de dreapta", iar "dacă Bîgiu își face o analiză spectrală a modului în care vede politica și se consideră de dreapta, să vină cu plăcere, n-am nimic împotrivă. Dar eu mă refer la cei de dreapta. Dar deocamdată, pe ce analiză politică  e clar că domnul Cristi Bîgiu își urmărește interesul propriu și nu al Partidului Național Liberal", este de părere Cezar Preda. Oricum, la rîndul său, P.D.-L. va analiza dacă Bîgiu este sau nu binevenit în partid.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU