Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3862 > Politica Locala Nr. 3862 de sambata, 2 aprilie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Īngrijorãri politice de primãvarã


Opoziþia criticã vīrtos alocaþiile bugetare

U.S.L. - aºii spun cã cei mai mulþi bani s-au dus cãtre administraþiile pedeliste

articol de: (A.L.)
Opoziþia criticã vīrtos alocaþiile bugetare
 
Liderii partidelor de Opoziþie de la Buzãu, par a fi foarte īngrijoraþi de modul īn care guvernanþii au ajuns sã īmpartã banii de la buget. Ei susþin cã fondurile guvernamentale ar fi dirijate, cu precãdere, spre administraþiile locale conduse de pedeliºti, iar, mai departe, ar ajunge la o clientelã de partid. Mai mult, U.S.L.-aºii judeþului considerã cã, modul īn care guvernanþii alocã fonduri, cu precãdere spre administraþiile pedeliste, i-ar īmpãrþi pe cetãþeni īn diverse categorii, evident, īn funcþie de culoarea politicã a fiecãruia

"Īmpãrþim ºi enoriaºii pe culori politice"
Vicepreºedintele P.N.L. Buzãu, senatorul Cristi Bīgiu, a afirmat, joi, īntr-o conferinþã de presã, cã Buzãul ar urma sã primeascã, īn perioada urmãtoare, o importantã sumã de bani din partea Secretariatului de Stat pentru Culte. Este vorba despre aproape  11 miliarde de lei vechi, bani vor fi destinaþi lucrãrilor de finalizare a lucrãrilor de construcþie a unor lãcaºuri de cult. Chiar dacã liberalul Bīgiu considerã ­bi­nevenitã acordarea acestor sume, el susþine cã īmpãrþirea banilor se va face pe criterii politice. "Pro­blema este cã, dupã ce am studiat acea anexã, am constatat cã din 10.870.000.000 de lei vechi, bisericile din primãriile P.N.L. beneficiazã de 330 milioane, bisericile din localitãþile conduse de primari P.S.D. beneficiazã de 620 milioane iar restul, se duc doar cãtre bisericile din administraþiile P.D.L. (...) Vedem, acum, cã īmpãrþim ºi enoriaºii pe culori politice, ceea ce mi se pare o mare exagerare", a declarat senatorul liberal, Cristi Bīgiu.

"Selecþia, īn funcþie de culoarea politicã a fiecãrui pacient"
ªi de celaltã parte a Opoziþiei de la Buzãu, īn tabãra social-democraþilor, lucrurile sīnt vãzute aproape la fel. Numai cã, liderii pesediºti vorbesc despre modul īn care vor fi departajaþi, īn funcþie de culoarea politcã, cetãþenii care au nevoie de tratamente īn spitale."Iatã cã, Guvernul a limitat ºi dreptul la viaþã, prin limitarea internãrilor īn spitale. Eu stau ºi mã īntreb cum se va face selecþia celor care vor fi internaþi ºi a celor care vor fi trimiºi acasã? Mã duce gīndul la faptul cã majoritatea managerilor de spital din Romānia sīnt de culoare portocalie, numiþi de cei de la P.D.-L. Este clar cã selecþia va fi fãcutã īn funcþie de culoarea politicã a fiecãrui pacient", a afirmat preºedintele executiv al P.S.D. Buzãu, deputatul Marian Ghiveciu.

"Este nevoie de bani la buget"
De faptul cã fondurile guvernamentale sīnt alocate, cu precãdere administraþiilor pedeliste din judeþ, face vorbire ºi preºedintele filialei P.S.D. Buzãu. "Pentru rezolvarea creditorilor, pentru rezolvarea sponsorilor P.D.-L. ºi pentru favorizarea administraþiilor P.D.-L., este nevoie de bani la buget ºi acest lucru se face prin luarea de la bugetul celorlalte administraþii", a afirmat liderul social - democraþilor judeþului, Constantin Boºcodealã, care ºi-a exemplificat afirmaþiile precizīnd cã, deºi īncasãrile de anul acesta sīnt mai mari, bugetul Primãriei Buzãu este mai mic, situīndu-se la un nivel de 70 la sutã faþã de cel al anului precedent.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Ambulatoriul Spitalului Judežean, dotat cu aparaturć ultramodernć
Cīt ar trebui sć plćteascć buzoienii pentru o gigacalorie

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU