Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3828 > Politica Locala Nr. 3828 de marti, 22 februarie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

114 voturi în plus, la turul II


U.s.L.-așii au mai recuperat cîte ceva la Cernătești

Valerică Șercăianu a devenit primar, așa cum era de așteptat

articol de: (A.L.)
Pedelistul Valerică Șercăianu, fiul fostului primar din comuna Cernătești, a cîștigat, după cel de-al doilea tur de scrutin, derulat duminică, alegerile pentru Primărie. El a reușit să adune 1496 de voturi, în timp ce contracandidatul său, pesedistul Radu Scîntei, n-a fost votat decît de 1.077 de cetățeni.

"Un rezultat la care ne așteptam!".

Victoria obținută de Valerică Șercăianu pare a fi fost una așteptată de liderii democrat-liberali de la Buzău. "A fost un rezultat la care, sincer, ne cam așteptam. Poate nu ne așteptam să fie chiar așa de mare diferența, dar, oricum, ne așteptam să cîștigăm cu două sute și ceva de voturi în plus", a afirmat secretarul general al P.D.-L. Buzău, Liviu Mocanu. El susține că n-au fost incidente și chiar dacă prezența "a fost extraordinar de bună", alianța P.S.D.-P.N.L. n-ar fi funcționat.

"Ne mîhnește rezultatul, dar n-avem ce să facem!"

De cealaltă parte, în tabăra social-democraților, mîhnirea adusă de înfrîngere este evidentă, chiar dacă, în perspectivă, colaborarea din interiorul U.S.L. ar putea fi fructuoasă. "Dacă locuitorii comunei Cernătești au ales această cale, cu un primar aparținînd P.D.-L.-ului, n-avem decît să respectăm această decizie a lor. Poate a fost și <<votul emoțional>>, poate P.D.-L.-ul a avut niște metode de convingere mai bune decît ale noastre, pe care noi nu le știm, nu le deținem. Cît despre Uniunea Social Libe­rală, poate, ca la început, sînt și mici imperfecțiuni, care țin de natura lucrurilor, dar, cred eu, că drumurile vor duce la Roma și va fi bine, în perspectivă. Ne mîhnește rezultatul, dar n-avem ce să facem!", a afirmat secretarul executiv al P.S.D. Buzău, Mari­an Mărgărit.

O scurtă analiză a votului

O analiză a voturilor exprimate de cetățenii din Cernătești, în cele două tururi de scrutin ne arată că, la înfruntarea finală, cea de duminica trecută, numărul celor prezenți la urne a fost mai mare față de cel de la primul tur de scrutin. În 13 februarie, prin secțiile de votare au trecut 2514 alegători, în timp ce, duminică, numărul lor a fost mai mare cu 90, ajungîndu-se la un adevărat record de prezență, de peste 80 la sută. În ceea ce privește opțiunile electorale ale cetățenilor din Cernătești, se poate observa că Uniunea Social Liberală a funcționat, dar nu la capacitate maximă. Asta, pentru că, totalul voturilor adjudecate de formațiunile politice componente ale Uniunii, în primul tur de scrutin, este mai mare decît cele înregistrate la turul al doilea, cu 114. Cum numărul celor prezenți la urne a fost mai mare "la a doua strigare" este clar că o parte din voturile U.S.L. au mers spre Valerică Șercăianu, așa cum, de altfel și estima secretarul general al P.D.-L. Buzău, Liviu Mocanu.

 

COMENTARII

buzoian:
felicitari
felicitari pentru domnul sercaianu!
Alizeul:
Dupa cum iti asterni,asa dormi!
"Sa traiti....bineeeeeee!" Dar nu prea mult! Cat de curand va veni si "vremea regretelor".Regretelor pe care le incearca acum peste 80% dintre romani fiindca au ales sa voteze Traian basescu si PDLla alegerile trecute.Dar cum un vechi proverb spune: "dupa cum iti asterni,asa dormi",nu ramane decat sa vedem efectul acestei "anestezii portocalii" de la alegerile din Cernatesti, in viitorul apropiat.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU