Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3822 > Politica Locala Nr. 3822 de marti, 15 februarie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

"Nu mai sînt în zona asta!"

Liderul democrat-liberalilor de la Buzău, deputatul Cezar Preda, vicepreședinte al P.D.-L. la nivel Central, a făcut, în conferința de presă de la sfîrșitul săptămînii trecute, o mărturisire. El susține că, în acest moment, n-ar mai fi în eșalonul fruntaș al formațiunii sale politice. "Nu sînt în zona în care să monitorizez sau să știu întîlnirile președintelui României cu principalii lideri ai P.D.-L. Nu mai sînt în zona asta! Am fost cîndva, în anii trecuți", a afirmat fruntașul pedelist, cu o umbră de tristețe în glas. Rămîne de văzut, însă, dacă alegerile interne din P.D.-L. îi vor aduce lui Cezar Preda un cîștig, în ceea ce privește poziția sa în partid, ori, dimpotrivă, îl vor îndepărta, și mai mult, de zona în care se iau deciziile. Asta, însă, depinde, în primul rînd, de poziționarea sa față de una sau alta dintre taberele din P.D.-L.
(A.L.)


Acuzații, dar nu și reclamații!
Chiar dacă, oficial, nu s-au înregistrat nereguli în derularea alegerilor de la Cernătești, liberalii și pesediștii, la unison, susțin că s-ar fi umblat "cu lucruri necurate". Cum cele două formațiuni politice menționate fac parte din Uniunea Social Liberală, este clar că acuzațiile lor sînt îndreptate spre P.D.-L.. Pentru că, altfel, acuzele la adresa directorilor de instituții deconcentrate, care și-ar fi făcut prea mult de lucru prin zonă, n-ar avea nici un sens. Pur și simplu pentru că democrat-liberalii au avut grijă ca, în posturile cheie, să-și plaseze "oameni de încredere". Rămîne de văzut, dacă și după cel de-al doilea tur al înfruntării electorale de la Cernătești se vor vehicula aceleași acuzații, fără acoperire oficială, ori pesediștii și aliații lor vor trece la atac și vor utiliza "mij­loacele legale" de tranșare a unei asemenea probleme.
(A.L.)


"Un pretext"
Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat, ieri, că validarea de către Senat a celor 8 membri aleși legal la C.S.M. ar fi singura opțiune legală, ca urmare a deciziei Curții Constituționale de la sfîrșitul lunii ianuarie. Oricare altă soluție, în opinia ministrului Predoiu, ar fi contrară Constituției. "Sîntem la curent că se discută despre amînarea validării celor 8 magistrați aleși legal, sau invalidarea întregii liste, pînă cînd ar interveni o eventuala decizie a instanței de drept comun de admitere a recursului formulat de un candidat neeligibil, anterior deciziei Curții Constituționale. O astfel de situație ar conduce la o contrapunere a deciziei instanței de drept comun cu decizia Curții Constituționale, creîndu-se, în acest fel, un pretext pentru ignorarea deciziei Curții", a avertizat Cătălin Predoiu, care susține și că un asemenea scenariu va produce efecte negative asupra credibilității României ca stat membru al Uniunii Europene.
(A.L.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU