Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3822 > Politica Locala Nr. 3822 de marti, 15 februarie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Orgolii mărețe și prezență suspect de mare la urne


PEDELISTUL șERCĂIANU A RATAT LA 12 VOTURI PRIMĂRIA CERNĂTEȘTILOR DIN PRIMUL TUR

Șercăianu a obținut 1.245 de voturi

articol de: (A.L.)
Locuitorii comunei Cernătești n-au reușit să-și desemneze un primar, prin alegerile de duminică. Asta, pentru că nici unul dintre cei 7 candidați n-a reușit să adune, în dreptul său, peste 50 la sută din opțiunile celor care au trecut pe la urne. Numărarea celor 2516 voturi valabile a demonstrat că pedelistului Valerică Șercăianu, care a primit 1245 de voturi, îi mai trebuiau 12 și ar fi cîștigat. Pe locul al doilea s-a clasat pesedistul Radu Scîntei, la o distanță apreciabilă, cu numai 710 voturi, în timp ce liberalul Petrache Mîrzea a beneficiat de sprijinul a 466 de cetățeni.

Ce spun calculele...

Modul în care cetățenii au distribuit voturile, la Cernă­tești, se pare că nu mulțumește aproape pe nimeni, pentru că și primii clasați, pedeliștii, par a avea oarece frustrări, din moment ce au fost atît de aproape de o victorie din primul tur de scrutin. Calculele pe hîrtie, însă, demonstrează că, demo­crat liberalul Valerică Șercăianu va cîștiga, indiferent de ce va face Uniunea Social Liberală. "Ne mai trebuiau 12 voturi pentru a cîștiga din primul tur de scrutin. Acum, în turul al dopilea, cred că n-o să avem probleme, pentru că, și în situația în care alianța P.N.L.-P.S.D. va funcționa, cele două partide tot nu fac împreună cît noi. Dar, în mod sigur, nu va funcționa, în sensul că nu se vor transpune toate voturile cîștigate în turul întîi în cel de-al doilea tur.", a afirmat secretarul general al P.D.-L Buzău, Liviu Mocanu, care și-a exprimat speranța ca, și duminica viitoare, prezența la urne să fie la fel de mare.

"Îl vom susține pe Radu Scîntei, candidatul P.S.D"

De cealaltă parte a baricadei, în P.N.L., se speră ca Uniunea Social Liberală să-și producă efectele la sfîrșitul acestei săptămîni, atunci cînd va fi tranșată lupta pentru Primăria Cernătești.  "Au contat foarte mult alte mijloace de convingere a cetățenilor. M-a mirat prezența foarte mare la vot, pentru că niciodată în această comună nu s-au prezentat mai mult de 1800 de persoane la vot, în timp ce acum au fost peste 2600. (...) Noi îl vom susține, în turul al doilea pe Radu Scîntei, candidatul P.S.D.", a afirmat senatorul Cristi Bîgiu, vicepreședinte al P.N.L. Buzău, care a acuzat "intervenția" directorilor din deconcentrate în alegerile de la Cernătești.

"Sîntem surprinși de rezultat"

La rîndul lor, social democrații, clasați pe locul al doilea cu 710 voturi, speră ca, la turul următor, soarta să le surîdă. Secretarul general al P.S.D. Buzău, Marian Mărgărit, susține că un mesaj mai clar către alegători, ar putea fi cheia succesului. "Sîntem surprinși de rezultat. Sperăm, în turul doi, să ne mobilizăm și, împreună cu liberalii să cîștigăm alegerile. (...) Avem șanse, și, printr-un mesaj convingător și o mobilizare serioasă, un mesaj în care să le arătăm oamenilor că omul ales de noi, candidatul nostru, este cel care poate să rezolve, în viitor, problemele comunei Cernătești. Eu cred că avem puterea asta, să mai <<rupem>> din cei care au votat pentru P.D.-L.", a afirmat fruntașul pesedist.

 

COMENTARII

cici:
primaria cernatesti
"Au contat foarte mult alte mijloace de convingere a cetăţenilor".....normal la cate sticle de ulei,pungi cu zahar,cizme etc...oamenii s-au simtit datori sa mearga la vot
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU