Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3811 > Politica Locala Nr. 3811 de miercuri, 2 februarie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

"Rebeliunea" primarilor costă


"Rebelii" din P.N.L., "amendați" la buget

Ei au primit cele mai mici sume pentru întreținerea drumurilor comunale

articol de: (A.L.)
 "Rebelii" din P.N.L., "amendați" la buget
 
Importanța primarilor în alegeri este una care nici nu mai trebuie explicată. Asta, pentru că un primar este cel mai bun agent electoral al formațiunii politice din care face parte. Cu condiția ca el să fie dispus să-și asume un asemenea rol. Ce se întîmplă, însă, dacă un edil-șef nu răspunde "comandamentelor" politice ale partidului din care face parte? Evident, el trebuie "pedepsit", în așa fel încît "să-și bage mințile în cap". Din cîte se pare, cea mai bună metodă de "fidelizare" a primarilor pare a fi tăierea fondurilor alocate de la județ.

"N-au ascultat de comenzi, cumva!"

Liberalii de la Buzău, din cîte se pare, au probleme cu anumiți primari, care, într-o formă sau alta, n-au răspuns, așa cum s-ar fi cuvenit, solicitărilor P.N.L. și au fost "pedepsiți", cu tăierea banilor pentru drumurile comunale, recent împărțiți în Consiliul Județean. Situația a fost remarcată de secretarul general al P.D.-L. Buzău, Liviu Mocanu, care a făcut-o publică în conferința de presă de la sfîrșitul săptămînii trecute. "Prin acest proiect de buget s-au mai plătit și niște polițe, la primarii P.N.L.-ului, de exemplu, care, probabil, că n-au ascultat de comenzi, cumva. Au fost văduviți și li s-a repartizat o sumă foarte mică la primarii de la Glodeanu-Siliștea, Scutelnici, Merei", a afirmat Liviu Mocanu.

"Au primit doar cîte 10.000"

La rîndul său, consilierul județean al P.N.L., Caton Mateeșescu, a făcut afirmații similare în ședința de luni a Consiliului Județean. "Toate localitățile au primit sume cuprinse între 30.000 și 90.000 de lei. Sînt două localități, de mărime medie și, să zicem, mare, care au primit doar cîte 10.000. Au și ei aceleași probleme, au o rețea de drumuri comunale destul de mare, mă refer la Glodeanu Siliștea și la Scutelnici, și locuitorii acestor localități trebuie să beneficieze și ei, ca toți ceilalți, de drumuri comunale întreținute", a afirmat Mateeșescu, care a solicitat corectarea situației. Din cîte se pare, Cator Mateeșescu nu era la curent cu situația din partid, pentru că demersul său a rămas fără rezultat, chiar dacă, bugetul a fost aprobat pe baza unor negocieri între liberali și proaspeții lor aliați, social-democrații.

"Așa este el, mai rebel!"

Explicația fenomenului a fost dată, încă de la sfîrșitul anului trecut, atunci cînd, de la întîlnirea primarilor liberali cu Crin Antonescu, dintre cei 32 de edili-șefi pe care P.N.L. îi are în județul Buzău a lipsit, tocmai primarul din Glodeanu Siliștea, Marin Răducanu. La vremea respectivă, gurile rele susțineau că el și-ar fi pregătit plecarea din partid. Zvonurile au fost risipite, atunci, de senatorul Cristi Bîgiu care a afirmat că "Așa este el, mai rebel!", dar este un om loial partidului. Pe cale de consecință, Marin Răducanu a fost pedepsit "pecuniar" pentru faptul că este rebel.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Precampania pentru prezidențiale a ajuns, la Buzău, în faza "măscăritul bannerelor"

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU