Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3804 > Politica Locala Nr. 3804 de marti, 25 ianuarie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

În coada clasamentului

Prezența parlamentarilor de Buzău, în ședințele de la București, lasă de dorit. Un studiu recent publicat de Institutul de Politici Publice ne arată locul codaș pe care îl deținem, prin aleșii noștri, în privința prezenței la ședințele de plen ale Camerei Deputaților ori Senatului. La Cameră, Buzăul, cu o prezență medie a celor 7 deputați, de 49,4 la sută, s-a poziționat pe locul al treilea din coada clasamentului, surclasînd doar Bacăul și Doljul, în timp ce locul întîi este ocupat de Mehedinți, cu o prezență de 83,3 procente. La Senat, cei trei reprezentanți ai Buzăului au reușit să ridice județul ceva mai sus, plasîndu-l pe poziția a cincea din coada clasamentului, în fața Bucureștiului și județelor Mureș, Mehedinți și Vrancea. Rămâne de văzut dacă, în sesiunea parlamentară care urmează să înceapă peste cîteva zile, aleșii județului își vor schimba atitudinea.
(A.L.)


"Se află sub pragul de rentabilitate"
Taxa pe care executivul ar vrea să o încaseze de la proprietarii de terenuri care nu-și lucrează pămîntul i se pare deputatului democrat-liberal, Valeriu Alecu a fi una  inoportună. "Pînă nu definitivăm proble­mele de cadastru agricol și nu finalizăm acordarea titlu­rilor de proprietate, nu vom putea avea o imagine exactă a persoanelor care nu-și lucrează terenul agricol", a afirmat fruntașul pedelist, care crede că ar trebui, mai curînd, penalizată "zona de speculații imobiliare care a lăsat de izbeliște terenurile, iar acum acestea au devenit adevărate focare de infecție". În plus, susține Valeriu Alecu, la Buzău ar exista și terenuri nerentabile, care rămîn necultivate. "Sînt terenuri degradate, sărăturate și slab produ­c­tive, care nu pot produce, chiar dacă ar fi oferite gratuit pentru a fi cultivate, pentru că se află sub pragul de rentabi­litate", a precizat deputatul.
(A.L.)


"Nici măcar n-au fost pe-acolo!"
Secretarul general al organizației P.D.-L. de la nivelul județului Buzău, Liviu Mocanu, susține că afirmațiile făcute de senatorul liberal Cristi Bîgiu, conform cărora, în pregătirea campaniei electorale de la Cernătești, anumite instituții ale statului, conduse de directori pedeliști, ar face presiuni asupra oamenilor de afaceri din zonă sînt nefondate. "M-am interesat și nici măcar n-au fost pe-acolo, în control. Avem informații din zonă că soția candidatului P.N.L., domnul Mîrzea, care lucrează la Finanțe, s-ar fi ocupat de asemenea lucruri. (...) Să-i determine să-i sprijine soțul. Deci, e cu totul altceva decît s-a vorbit", a contracarat Liviu Mocanu. În condițiile date, rămîne de văzut care dintre părți are dreptate și, mai ales, dacă cineva va face o sesizare la Biroul Electoral de Circumscripție.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU