Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3804 > Politica Locala Nr. 3804 de marti, 25 ianuarie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

O întrebare de o mie de puncte


Podul de la Vadu Pașii nu-i prins în bugetul Ministerului Transporturilor?

În aceste condiții, reabilitarea obiectivului devine o himeră

articol de: (A.L.)
Podul de la Vadu Pașii nu-i prins în bugetul Ministerului Transporturilor?
 
La sfîrșitul lunii noiembrie, liderul pedeliștilor de la Bu­zău, deputatul Cezar Preda, ne anunța despre succesul pe care l-ar fi repurtat în întîlnirea pe care a avut-o cu premierul Emil Boc pe teme legate de construcția bugetului pentru anul 2011. Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, susține, însă, că Ministerul Transporturilor nu poate finanța lucrarea.

"Va fi prins în bugetul lui 2011"

La sfîrșitul lunii noiembrie, democrat-liberalul Cezar Preda ne dădea asigurări că a obținut prinderea în buget a unor fonduri care vor asigura demararea reabili­tării podului de la Vadu Pașii în cursul acestui an. "Eu, la buget am discutat cu primul ministru. Eram cu senatorul Viorel Constantinescu, cu deputatul Valeriu Alecu, și cu prefectul județului Buzău. Am intrat seara, pe la 10. Aveam probleme legate de tot ce înseamnă investiții în județ, investiții pe ministere de linie, cum ar fi investiții din Ministerul Mediului, pe ape pe diguri, pe îmbunatățiri funciare. Unul din obiectivele care s-au discutat mai pe larg a fost podul de la Vadu Pașii și închiderea centurii municipiului Buzău. Va fi prins în bugetul lui 2011 și va fi finalizat în bugetul anului 2012. Este un cîștig mare pentru Buzău. S-a discutat exact de problemele județului. Deci, am făcut un lucru bun", a afirmat, atunci, Cezar Preda.

Un subiect asupra căruia deputatul Cezar Preda revine periodic

Problema podului peste rîul Buzău, de la Vadu Pașii, pare a fi una asupra căreia deputatul Cezar Preda revine periodic. El a avut, în cursul anului trecut, două interpelări parlamentare, adresate ministrului de resort, colega de partid Anca Boagiu, prin care a încercat să o "sensibilizeze" să deblocheze acțiunea de reabili­tare a podului construit de Anghel Saligny. După ce a primit un prim răspuns, nesa­tisfăcător, de la Anca Boagiu, Cezar Preda a reve­nit cu o a doua întrebare. "Vă rog să îmi răspundeți dacă în proiectul de buget pentru 2011 al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii este prevăzut acest obiectiv în vede­rea continuării demersurilor pentru executarea lucrărilor de punere în funcțiune a podului care face legătura dintre municipiul Buzău și comuna Vadu Pașii", a solicitat, din nou, Cezar Preda.
"Nu poate fi inclus în proiectul de buget al Ministerului Transporturilor"
"Nu poate fi inclus în proiectul de buget al Ministerului Transporturilor" Răspunsul la întrebarea lui Cezar Preda, de la începutul lunii noiembrie a anului trecut, formulat în 20 decembrie, a fost postat pe site-ul de Internet al Camerei Deputaților, în urmă cu cîteva zile. "Acest obiectiv, împreună cu sectorul de drum pe care se află situat nu pot fi încadrate în categoria drumurilor naționale, întrucît nu îndeplinesc condițiile stabilite. (...) În consecință, acest obiectiv nu poate fi inclus în proiectul de buget al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, promovat către Guvernul României", îi transmite, în 20 decembrie, Anca Boagiu, liderului pede­liștilor de la Buzău. Pe cale de consecință, lucrurile nu sînt clare, deloc. Va fi sau nu reabilitat podul de la Vadu Pașii?

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU