Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3783 > Politica Locala Nr. 3783 de marti, 28 decembrie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

La final de sesiune parlamentara


Craciunul i-a indepartat pe "alesi" de sala de plen?

Dintre cei 7 deputati de Buzau, doar 4 au votat joia trecuta

articol de: (A.L.)
Ultima zi a celei de-a doua sesiuni parlamentare a anului 2010, a fost marcata, din cite se pare, de un absenteism al deputatilor de la Buzau, peste asteptari. Probabil, unii dintre deputati au fost angrenati in diversele pregatiri pe care formatiunile lor politice le-au facut in teritoriu, in timp ce altii, cu certitudine, s-au ocupat de treburile personale. Asta, in conditiile in care, in 22 decembrie, Parlamentul adoptase bugetul pentru 2011, considerat cel mai important proiect legislativ al sesiunii.

Doar 4 prezenti din 7

La ultima sedinta de plen a Camerei Deputatilor, cea de joia trecuta, au participat, conform datelor publicate pe site-ul de Internet al institutiei, democrat liberalii Cezar Preda, si Valeriu Alecu, social-democratul Marian Ghiveciu si liberalul George Scutaru. De altfel, dintre deputatii alesi in 2008 la Buzau, acestia par a fi si cei mai constiinciosi, avind procentele de participare la vot cele mai ridicate de la inceputul mandatului, dar si in ultima perioada. In sedinta respectiva, s-a votat aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului privind contractele de credit pentru consumatori, "beneficiara" a unei sesizari de neconstitutionalitate, initiata de un numar de 55 de deputati apartinind grupului P.N.L.

Carmen Moldovan, mai mult absenta

Dintre absenti, trebuie remarcati social-democratii Adrian Mocanu si Carmen Moldovan, care, in nici o perioada, n-au "stralucit" la capitolul prezenta in sala de plen. Deputata colegiului numarul 6 de la Buzau, vorbim aici despre Carmen Moldovan, a fost, de altfel, mai mult absenta in ultima perioada. In luna decembrie, de exemplu, Carmen Moldovan a folosit cartela electronica de vot doar in 6 dintre cele 97 de situa­tii posibile, ceea ce ar putea da nastere unor speculatii privind utilizarea ei de catre un coleg, din moment ce in unele zile, desi au fost mai multe proiecte pe ordinea de zi, deputata pesedista a votat numai pentru unul.

Titi Holban, "incurcat" de Crin Antonescu?

Liberalul Titi Holban, chiar daca, in general, se plaseaza pe un loc fruntas in ceea ce priveste participarea la sedintele de plen, a lipsit si el la ultima sedinta a Camerei Depu­tatilor. Din cite se pare el a fost insarcinat de organizatia P.N.L. Buzau sa se ocupe indeaproape de vizita surpriza pe care presedintele P.N.L., Crin Antonescu, a facut-o la Buzau, chiar joi. Pe cale de consecinta, Titi Holban nu avea cum sa fie prezent, in acelasi timp, si in Parlament, la sedinta, si la intilnirea cu primarii P.N.L. de la Buzau, chiar daca cele doua evenimente s-au derulat la ore diferite, pur si simplu, pentru ca el l-a insotit pe Crin Antonescu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Moțiunea a trecut, a început nebunia

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU