Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3777 > Politica Locala Nr. 3777 de sambata, 18 decembrie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Bătălia pentru buget

articol de: (A.L.)
Cei trei parlamentari liberali ai Buzăului, senatorul Cristi Bîgiu și deputații George Scutaru, respectiv Titi Holban, au depus 139 de amendamente la legea bugetului. Liberalii susțin că amendamentele lor reflectă "necesitățile comunităților și cetățenilor care ne-au trimis în Legislativ să-i reprezentăm" și vizează alimentările cu apă, pietruirea și asfaltarea de drumuri, fonduri pentru reabilitarea de școli, grădinițe sau biserici. Toate, susțin cei trei parlamentari, au rezultat din întîlnirile avute cu cetățenii ori cu reprezentanții administrațiilor locale. "Probabil că votul majorității parlamentare nu va fi unul rațional, în folosul oamenilor, așa cum s-a întîmplat la legea pensiilor, de exemplu, dar îi asigurăm pe buzoieni că vom lupta, în continuare, pentru ca problemele cu care se confruntă să fie semnalate și ridicate în atenția Parlamentului", se arată într-un comunicat de presă al P.N.L. Buzău.
(A.L.)Scutaru și Zgonea, colegi în grupul "Pro America"
Mai mulți deputați și senatori au format un grup informal numit "Pro America", care se dorește omolog al grupului similar deja existent în Congresul Statelor Unite pentru intensificarea relațiilor cu România. Grupul Pro America nu s-a constituit, în mod oficial, ca un grup de prietenie, în conformitate cu prevederile Regulamentelor Parlamentului, el fiind un grup care acționează pe bază de voluntariat. La el sînt invitați toți cei care cred în valorile democrației americane și în rolul S.U.A. ca promotor al păcii, democrației și libertății în lume. Dintre parlamentarii cunoscuți la Buzău, care se numără printre inițiatorii acestui grup, se numără liderul liberal, George Scutaru, dar și social-democratul Valeriu Zgonea, cel care a pus umărul la înnoirea organizației județene a P.S.D.
(A.L.)


"O voce serioasă și cu un ecou puternic"
Secretarul executiv al filialei județene a P.S.D., Marian Mărgărit, a anunțat, vineri, într-o conferință de presă, iminența apariției și la Buzău a Ligii aleșilor locali ai P.S.D., pe fondul așteptării unui an greu, din punctul de vedere al înfruntărilor politice. "Ne așteaptă un an premergător alegerilor, niște alegeri care vor fi de o duritate și de un <<dezmăț>> financiar cum n-ați mai văzut niciodată. (...) E un eveniment mai important pe care îl așteptăm anul viitor: se constituie Liga aleșilor locali la nivelul județului Buzău, aleși locali ai P.S.D. O dorim ca o voce serioasă și cu un ecou puternic", a afirmat Marian Mărgărit, primarul comunei Boldu, care susține că situația financiară a administrațiilor locale conduse de social-democrați este cea mai rea din județ.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU