Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3769 > Politica Locala Nr. 3769 de joi, 9 decembrie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Doi ani în Senat ori...


Doi ani de vacanță?

Senatorii de Buzău nu prea s-au înghesuit la muncă

articol de: (A.L.)
Aflați la jumătatea primului mandat uninominal din istoria democratică a țării, cei trei parlamentari care-i reprezintă pe buzoieni în Senat, înregistrează diferențe semnificative în modul în care înțeleg să-și exercite mandatul. Liberalul Cristi Bîgiu, pedelistul Viorel Constantinescu și "independentul" Ion Vasile nu prea au cu ce să se laude după 2 ani de activitate în Senatul României.

Liberalul Cristi Bîgiu, pe linia de mijloc

Liberalul Cristi Bîgiu are, după 2 ani de activitate, 7 luări de cuvînt în plen, și 14 propuneri legislative pe care și-a depus semnătura, situîndu-se, din acest punct de vedere, pe locul 81 în topul celor 137 de senatori.  În plus, el a adresat membrilor executivului  6 întrebări și interpelări. Cu alte cuvinte, la capitolele de mai sus, Cristi Bîgiu s-ar încadra într-o poziție de la mijlocul clasamentului. În ceea ce privește prezența la votul în plen, liberalul care pînă nu de mult a condus organizația de la Buzău, ocupă locul 124. El a fost prezent la numai 186 voturi din cele 866 posibile, înregistrînd un procent de 21,48 la sută la acest capitol. Senatorul a votat rebel grupului P.N.L. pentru 4.86 la sută din totalul de 186 voturi pe care le-a exprimat.

Pedelistul Viorel Constantinescu, cel mai loial

Democrat-liberalul Viorel Constantinescu pare a fi mai "tăcut" decît în vremea în care îi reprezenta pe buzoieni ca deputat P.S.D. În 2 ani de mandat senatorial el a luat cuvîntul doar de 4 ori, însă are 17 propuneri legislative inițiate. E drept că multe dintre ele aparțin grupului senatorilor P.D.-L., din moment ce au mai multe semnături pe ele. În ceea ce privește prezența la votul în plen, pedelistul Viorel Constantinescu  a folosit cartela de vot în 550 de cazuri dintre cele 866 posibile. Procentul său de prezență la votul în plen este de 63,51 la sută, clasîndu-l pe locul 57 în topul general. Senatorul democrat-liberal a votat rebel față de grupul P.D.-L. pentru circa 3.31 la sută din totalul voturilor pe care le-a exprimat.

"Rebelul" Ion Vasile

Senatorul Ion Vasile reprezintă un caz special. Asta, pentru că, începînd din luna mai a acestui an, el nu mai face parte din grupul social-democraților din Senat, activînd ca independent. De atunci, din cîte o demonstrează cifrele, el a preferat să se închidă în tăcere. De la începutul actualului mandat, senatorul Ion Vasile a luat cuvîntul în plen de 15 ori și a inițiat 15 proiecte legislative. În ceea ce privește prezența la votul în plen, Ion Vasile s-a exprimat în 308 cazuri dintre cele 866 posibile, situîndu-se pe locul 109. Senatorul a votat rebel grupului P.S.D. pentru 27,08 procente din totalul de 336 voturi, fapt explicabil avînd în vedere modul în care i-a părăsit pe social-democrați.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Precampania pentru prezidențiale a ajuns, la Buzău, în faza "măscăritul bannerelor"

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU