Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3751 > Politica Locala Nr. 3751 de joi, 18 noiembrie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

După ce l-a luat la refec pe Boc,


Cezar Preda se ia și de Funeriu

Îi cere să-i spună cînd rezolvă problema școlii de la Merei

articol de: (A.L.)
 Cezar Preda se ia și de Funeriu
 
Situația școlilor județului Buzău, în special a acelora în care condițiile sînt improprii derulării unor activități de învățămînt potrivite mileniului al treilea, pare a fi intrat în atenția deputatului Cezar Preda. El îi solicită ministrului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Daniel Funeriu, să precizeze ce are de gînd să facă, în cazul celor 180 de elevi din comuna Merei, care învață în spațiile Căminului Cultural.

"Calitatea procesului de învățămînt este deficitară"

Din cîte se pare, primarii pedeliști, tot mai nemulțumiți de "realizările" propriului guvern, l-au împins pe liderul P.D.-L. Buzău, deputatul Cezar Preda, să ceară lămuriri de la miniștri. Mai precis, Cezar Preda a solicitat, ieri, de la ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Daniel Funeriu, un răspuns în problema elevilor de la Merei, peste 180, care învață în spații aparținînd Căminului Cultural, din motive legate de lipsa finanțării lucrărilor de renovare, începute la școala lor, încă din 2007. "Un exemplu concret este cel al celor aproape 180 de elevi din comuna Merei, unde lucrările de reabilitare au fost începute în 2007 și sistate în 2008, suma necesară pentru finalizarea acestora nefiind alocată nici în prezent firmei constructoare. Din anul 2007 pînă în prezent, școala își desfășoară activitatea în locații necorespunzătoare din clădirea Căminului Cultural Merei, cu spații insuficiente, raportate la numărul de elevi pe clasă, încălzire necorespunzătoare, copiii sînt expuși riscurilor de îmbolnăvire, iar calitatea procesului de învățămînt este deficitară", precizează deputatul pedelist.

"Să-și poată relua cursurile în școală!"

Întrebarea are, însă, în premieră la Cezar Preda, atunci cînd se adresează unui ministru, un ton imperativ. Asta, pentru că din întrebare rezultă niște termene în care ministrul Funeriu ar trebui să se încadreze și să rezolve proble­ma. "Vă rog să îmi comunicați o soluție pentru reluarea și finalizarea urgentă a lucrărilor începute la Școala cu clasele I-VIII Merei, astfel încît în anul școlar 2010-2011 elevii să-și poată relua cursurile în școală, în condiții corespunzătoare desfășurării procesului de învățămînt. Precizez că Școala Merei este școală coordonatoare pentru celelalte 12 unități școlare", îi solicită liderul pedeliștilor județului, ministrului Educației.

Strategia, uite-o nu e!

Cum situația de la Merei nu este una izolată, Cezar Preda ar vrea să mai afle de la ministrul Funeriu și dacă instituția pe care o conduce are o strategie de rezolvare a unor situații asemănătoare, fie ele în județul Buzău, fie în alte colțuri ale țării. "Situația școlii de la Merei nu este singulară, motiv pentru care vă rog să îmi comunicați dacă Ministerul are o strategie de rezolvare a situațiilor similare întîlnite atît în județul Buzău, cît și în alte județe din țară", solicită fruntașul pedelist. Problema este că, în ultima perioadă, miniștrii Cabinetului Boc și chiar premierul s-au învățat cu aceste atacuri din partea parlamentarilor "ca boul cu bătaia" și nu prea le mai iau în seamă.

 

COMENTARII

marin:
Intrebare
Daca pe domnul Cezar Preda il intereseaza asa de mjlt scoala de la Merei, cum se face ca nu spune nimik in legatura cu faptul ca actualul primar PNL impreuna cu actualul viceprimar au alocat 25% din bugetul comunei echipei de fotbal. Este foarte interesant cum un PDL-ist de talia domnului Preda nu scoate o vorbulita in acest caz.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU