Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3726 > Politica Locala Nr. 3726 de miercuri, 20 octombrie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Către ce zări privește?

Victor Mocanu și prietenii săi de grup își ling încă rănile pricinuite de lupta în care nu s-a tras nici un foc de armă pentru șefia P.S.D. Buzău. Cum însă actualul președinte al Consiliului Județean nu este o persoană care să digere atît de repede o asemenea scatoalcă, mai ales că lovitura i-a fost aplicată peste ceafă de însuși președintele Victor Ponta, care i-a interzis în mod explicit fiului său, deputatul Adrian Mocanu, să se înscrie în cursa pentru șefia partidului la Buzău. Probabil, în aceste zile, Mocanii gîndesc o strategie care îl poate, sau nu, viza și pe Ion Vasile. Deocamdată, ce se știe clar este că Victor Mocanu nu poate viza nici o funcție vitală în P.S.D. și asta, pentru că modalitatea în care a pus problema înaintea alegerilor de miercurea trecută a enervat pe toată lumea. Întrebarea este: către ce partid pornesc Mocanii?
(D.G.)


Cezar Preda și anticipatele...
Liderul PD-L, Cezar Preda, a surprins ieri cu o nouă declarație politică. El a anunțat la R.F.I. că, în cazul în care moțiunea de cenzură depusă de PSD va trînti Guvernul Boc, atunci președintele Băsescu va accepta să se organizeze alegeri anticipate. Evident, toată lumea care a ascultat declarația lui Cezar Preda, și mai ales aceia care-l cunosc mai bine, se vor fi întrebat dacă fruntașul PD-L-ist a grăit cu voie de la Cotroceni, ori a lansat o inițiativă personală, așa cum a mai executat Cezar Preda, creînd, însă, impresia că are aprobarea președintelui. Dilema aceasta nu poate fi rapid rezolvată căci verificarea unei asemenea informații este practic imposibilă. Totuși, dacă ar fi să mergem pe varianta aprobării prezidențiale, atunci putem concluziona că, Traian Băsescu aruncă din nou momeala Parlamentului. Asta, pentru că nici un senator sau deputat nu-i atît de nebun încît s-o ia de la capăt cu alegerile.
(D.G.)


Zgonea și moțiunea ...
Valeriu Zgonea, pesedistul de la Centru numit de partid să se ocupe de organizarea alegerilor de la Buzău, a devenit un aprig militant pentru votarea moțiunii de cenzură, recent "lansată la apă" de social democrați.  Fruntașul pesedist, care a avut parte de un tratament specific, aplicat de doctorul Ion Vasile, la Buzău, vorbim despre același Valeriu Zgonea, a emis un comunicat de presă în care spune, între altele, că moțiunea P.S.D. a fost semnată de peste două milioane de români, și că social-democrații abia așteaptă să scoată țara din criză. Cam aceasta este esența sus-numitului comunicat de presă parvenit majorității redacțiilor. În rest, comunicatul mustește de faze politice plictisitoare, împănate cu cuvinte mari, dar gomoase și plin de dă pe dinafară de populism ieftin de tip second-hand. Dar așa este politica la noi pe malurile Dîmboviței. Sau a Buzăului, dacă doriți.
(D.G.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Precampania pentru prezidențiale a ajuns, la Buzău, în faza "măscăritul bannerelor"

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU