Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3725 > Politica Locala Nr. 3725 de marti, 19 octombrie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Are sau nu dreptate Traian Băsescu:


Presa, o amenințare la Securitatea Națională?

Liderul liberalilor de la Buzău, deputatul George Scutaru, susține că P.N.L. nu va vota strategia în forma ei actuală

articol de: (A.L.)
  Presa, o amenințare la Securitatea Națională?
 
Dezbaterea Strategiei Naționale de Apărare a Țării, în structurile parlamentare, se pare că l-a nemulțumit pe vicepreședintele comisiei de specialitate din Camera Deputaților, deputatul liberal George Scutaru.

Presa, o "vulnerabilitate"a României?

Strategia Națională de Apărare a Țării se află, în acest moment, în dezbatere la Parlament, mai precis, în Comisia reunită de Apărare și Siguranță Națională. După ce, printre amenințările la adresa României a fost inclusă și aceea privind campaniile de presă, proiectul a stîrnit reacții în Parlamentul European, de unde a venit o atenționare în privința îngrădirii libertății presei. Dacă respectivul punct va fi scos ori nu, de parlamentari, din strategia cu pricina, rămîne de văzut. Cert este că războiul președintelui Traian Băsescu cu "mogulii" i-a determinat pe politicienii din arcul guvernamental să i se alăture, într-o oarecare măsură, și să declare presa o "vulnerabilitate" a României.

Atenția parlamentarilor, canalizată pe un drum greșit

Membrii Comisiilor reunite de Apărare și Siguranță Națională au reușit să cadă de acord, din cîte se pare, asupra faptului că documentul aflat în discuție, în aceste zile, este unul de o importanță deosebită. Deputatul George Scutaru, vicepreședinte al comisiei de specialitate din Camera Deputaților, consideră că includerea presei printre "vulnerabilități" nu face altceva decît să deturneze discuțiile. "Faptul că, la vulnerabilități, a fost inclus acel fenomen al campaniilor de presă la comandă cu scopul de a denigra instituții ale statului, cred că a făcut, din păcate, ca atenția asupra documentului în sine să se canalizeze aproape în exclusivitate asupra acestui aspect. Cred că, dacă nu ar fi fost făcută o asemenea mențiune (...), am fi avut ocazia să dezbatem lucruri mult mai importante, cum ar fi securitatea energetică", a afirmat, recent, deputatul liberal.

Liberalii nu vor vota documentul

În privința modificării Strategiei, în sensul scoaterii din document a prevederilor referitoare la "amenințările" pe care presa le poate aduce României, liderul liberalilor de la Buzău este rezervat. "Sînt foarte rezervat în ceea ce privește posibila eliminare a referirilor la campaniile și trusturile de presă și cred că dezbaterea va fi viciată, în continuare. În mod normal, ar trebui să avem un nou document avizat de C.S.A.T., iar votul comisiei și, în final, votul parlamentului să se desfășoare pe acest nou document. (...) Vă pot spune, cu certitudine, că Partidul Național Liberal, parlamentarii săi, nu vor da un vot în favoarea strategiei de apărare, dacă referirile la campaniile de presă, așa cum sînt ele în momentul de față, nu vor fi eliminate", a precizat Scutaru.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU