Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3722 > Politica Locala Nr. 3722 de vineri, 15 octombrie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Alegerea lui Boșcodeală s-a produs în doi timpi și trei mișcări


Ponta a grăbit alegerile din P.S.D. pentru că-l trăgea curentul la ceafă

El a zis că la Buzău nu cunoaște decît un doctor

articol de: (A.L.)
 Ponta a grăbit alegerile din P.S.D. pentru că-l trăgea curentul la ceafă
 
Social-democrații se află, începînd de miercuri seara, la un început de drum, după alegerile în urma cărora primarul Buzăului, Constantin Boșcodeală, a fost validat în funcția de președinte. Edilul-șef a candidat singur și a fost ales cu unanimitate de voturi să conducă organizația de la Buzău a P.S.D. Liderul național, Victor Ponta, a venit personal să gireze alegerea lui Constantin Boșcodeală, în funcția de președinte și să dea semnalul necesar încetării luptelor interne.

Discursuri mobilizatoare și pacifiste

Conferința de Alegeri a social-democraților județului a fost marcată, în mod clar, de discursurile pacifiste și mobilizatoare, de la începutul manifestării. Rînd pe rînd, liderii de la Centru au făcut apel la cei prezenți să încheie războiul care le macină organizația. "Sînt pentru a doua oară la Buzău. Am fost prima dată în primăvară și vă spun și acum că luptele interne trebuie să înceteze. Vreau să știți că am convingerea că oricine vrea să facă un lucru bun pentru acest partid este binevenit. Și Ion Vasile și Boșcodeală și oricine. Însă, cel puțin cît voi fi eu președinte, P.S.D. nu va fi proprietatea nimănui. De aceea, fac apel la liniște", a afirmat Ponta. La rîndul său, secretarul-general al P.S.D., Liviu Dragnea, a afirmat că speră ca "de mîine, conducerea Centrală a partidului, să nu mai fie nevoită să intervină, vreodată, pentru a face ordine, în filiala de la Buzău".

"La Buzău nu cunosc decît un doctor!"

Din cîte se pare, locația aleasă pentru derularea Conferinței nu a fost cea mai potrivită. Asta, pentru că mai mulți dintre cei prezenți pe scenă s-au plîns, în cuvintele adresate participanților, că "pe scenă este curent", și, drept urmare, le-au solicitat urgentarea cuvîntărilor și a votului. "Aș vrea să terminăm cît mai repede cu votul, pentru că nu vreau să mă îmbolnăvesc aici, pentru că, la Buzău nu cunosc decît un doctor", a afirmat Victor Ponta, la un moment dat, provocînd rîsete în sală. Evident, "doctorul" de care a vorbit nu putea să fie decît senatorul Ion Vasile. Pe cale de consecință, delegații au acceptat ca votul să fie unul deschis, prin ridicare de mînă și Constantin Boșcodeală, s-a văzut clar, a fost desemnat, în unanimitate, președintele organizației județene a P.S.D.

Structura de conducere, definitivată peste două săptămîni

Celelalte funcții de conducere, de la nivelul județului, nu au fost, însă, stabilite. Ele urmează să fie împărțite între membrii Consiliului Organizației Județene a P.S.D. Buzău, într-o ședință ulterioară, care va avea loc după Congresul de sîmbătă. "Noile structuri în cadrul Consiliului Județean al P.S.D., probabil se vor alege în cel mai scurt timp. Eu anticipez cam două săptămîni, avînd în vedere că vor fi schimbări profunde la nivelul Congresului, în sensul în care Statutul va fi modificat", a precizat noul preșe­dinte al organizației județene a P.S.D. Buzău, Constantin Boșcodeală.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU