Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3721 > Politica Locala Nr. 3721 de joi, 14 octombrie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

"De aici începem dialogul..."

Deputatul Cezar Preda a încercat să dezamorseze situația tensionată din Camera Deputaților, generată de refuzul parlamentarilor social-democrați ori liberali de a participa la ședințele conduse de Roberta Anastase, discutînd cu o parte a celor care, marți, au părăsit sala de ședințe. "Am ieșit afară și i-am rugat pe colegi să se întoarcă în sală. I-am rugat să se întoarcă în sală, ei mi-au spus că este un blocaj din care nu doresc să iasă. I-am anunțat, ferm, că Partidul Democrat-Liberal nu va renunța la Roberta Anastase și de aici începem dialogul", a declarat Cezar Preda. Despre ce fel de dialog poate fi, însă, vorba? Poate de unul al surzilor, din moment ce P.S.D. și P.N.L. nu vor să mai audă de Roberta Anastase, în timp ce P.D.-L. nu renunță la ea.
(A.L.)


"Vasile Blaga a știut să țină echilibrul"
Președintele democrat-liberalilor de la Buzău, deputatul Cezar Preda, pare a se fi întors cu fața către gruparea Blaga-Videanu-Berceanu din P.D.-L.  Afirmațiile cu care a comentat anunțul făcut de Vasile Blaga, privind posibilitatea de a se înscrie în cursa electorală internă pentru șefia P.D.-L., o demonstrează. "De cînd îl cunosc eu pe Vasile Blaga, a stat, întotdeauna, la mijloc. Nu a dorit să facă din partidul ăsta nici partidul ardelenilor, nici partidul moldovenilor, nici partidul altor regiuni. A vrut ca partidul nostru să fie, întotdeauna, un partid unit și, dacă P.D.-L. a cîștigat toate bătăliile electorale din 2004, asta se datorează și modului în care Vasile Blaga a știut să țină echilibrul și să mobilizeze partidul", a afirmat Ce­zar Preda, care, pînă acum, părea, mai curînd un apropiat al aripii Băsescu-Udrea.
(A.L.)


"Franța, relație strategică pentru România"
Aflat în vizită la Paris, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat că nu este acceptabilă o conexare a programului Schengen cu Mecanismul de Cooperare și Verificare, iar relația României cu Franța, unul dintre "partenerii strategici" ai țării noastre, are o evoluție ascendentă."Cred că relația cu Franța, relație strategică pentru România, este într-un moment în care avem nevoie de foarte multă determinare, pentru a-i da un trend pozitiv și de a relansa parteneriatul nostru strategic", a afirmat ministrul Predoiu, care a precizat că a avut destule subiecte de discuție cu omologul său francez, Michelle Alliot-Marie, mai ales pe teme legate de ultimele evoluții în domeniul Justiției din România
(A.L.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU