Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3715 > Politica Locala Nr. 3715 de joi, 7 octombrie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

După ce Curtea Constituțională s-a pronunțat


Legea pensiilor merge spre promulgare

Rămîne de văzut cum va proceda președintele

articol de: (A.L.)
Noua Lege a pensiilor este, începînd de ieri, bună de promulgat, așa cum a fost ea adoptată de Camera Deputaților, conform deciziei magistraților Curții Constituționale. Legea va ajunge, în cel mai scurt timp,pe masa președintelui Băsescu. Dacă Băses­cu o va accepta sau o va trimite înapoi Parlamentului, rămîne de văzut, în condițiile în care P.N.L. și P.S.D. au anunțat că vor iniția procedura de suspendare a șefului statului dacă acesta va promulga legea.

O lege importantă!

Magistrații Curții Constituționale ar fi trebuit să se pronunțe în urmă cu o săptămînă, în legătură cu contestațiile depuse de P.N.L. și P.S.D., referitoare atît la conținutul legii, cît și la modul "fraudulos" în care ea a fost adoptată de Camera Deputaților. Pe 29 septembrie, însă, judecătorii au evitat să se pronunțe, motivînd că n-au avut timp suficient să analizeze o lege așa de importantă. Contestațiile Opoziției se referă la încălcarea dreptului de proprietate, egalizarea vîrstei de pensionare la 65 de ani, pînă în 2030, dar și punctul de pensie mai mic de 45 la sută din salariul mediu brut pe economie. Acum, prin decizia Curții, toate aceste schimbări în legislația referitoare la pensii s-au demonstrat a fi în concordanță cu legea fundamentală.

P.S.D. se va bate în continuare!

Social-democratul Valeriu Zgonea, vicepreședintele P.S.D. care supervizează activitatea organizației de la Buzău, afirma cu ceva timp în urmă, că formațiunea sa politică va face toate demersurile necesare pentru corectarea erorilor actualei Puteri. "Pensionarii nu pot fi sacrificați pe altarul crizei economice, doar pentru că guvernarea Băsescu-Boc nu are nici o viziune și nu face nimic pentru a sprijini economia și a stimula crearea de locuri de muncă. (...) Dacă guvernul ar avea soluții de relansare economică și ar fi eficient în combaterea evaziunii fiscale, pensionarii ar avea asigurat un nivel de trai decent. P.S.D. se va bate, în continuare, pentru drepturile pensionarilor și va face toate demersurile pentru a îndrepta erorile comise de actuala putere!", susținea fruntașul pesedist, într-o declarație politică. Rămîne de văzut care va fi următorul pas al social-democraților.

Legea pensiilor, "o gîndire profundă"

De cealaltă parte a baricadei, liderul pedeliștilor județului Buzău, deputatul Cezar Preda, susține că noua lege a pensiilor, în varianta votată de Parlament, este un act de "gîndire profundă", care va produce reforma sistemului în următorii 20 de ani. "Toate principiile care au fost stabilite cu societatea civilă românească și aprobate de Guvern, au fost res­pectate. Toate principiile care trebuie susținute în elaborarea acestei legi. Nu este un material simplu, nu este o decizie <<pe picior>> și nu este o decizie - așa cum încearcă o anumită parte a Opoziției, prin presă, să o prezinte - care este rezultatul unei înțelegeri cu Fondul Monetar Internațional sau cu Banca Europeană. Este o gîndire profundă a ceea ce înseamnă reforma sistemului de pensii în România, pe următorii 20 de ani", a afirmat liderul pedeliștilor județului Buzău, care respinge acuzațiile Opoziției, conform cărora legea în cauză ar fi fost votată de numai 80 de parlamentari, deci ar fi neconstituțională.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Ambulatoriul Spitalului Județean, dotat cu aparatură ultramodernă
Cît ar trebui să plătească buzoienii pentru o gigacalorie

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU