Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3713 > Politica Locala Nr. 3713 de marti, 5 octombrie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Au fost dați în funcție de necesități?


Cum și-au împărțit banii politicienii

Puterea și-a tras, însă, partea leului

articol de: (A.L.)
 Cum și-au împărțit banii politicienii
 
Dacă în luna mai a acestui an, 26 de localități ale județului Buzău, conduse exclusiv de primari P.N.L. au fost beneficiare ale fondurilor guvernamentale, producînd un val de nemulțumiri în rîndurile edililor-șefi ai P.D.-L., de această dată, lucrurile stau cu totul altfel. Banii au fost dirijați, aparent, în funcție de nevoile comunităților, însă, pedeliștii și-au tras partea leului, trimi­țînd spre propriile administrații locale, circa 65 la sută din totalul fondurilor.

P.D.-L.- 3.762.000 de lei

Prin Hotărîrea de guvern care distribuie bani pentru canalizare, pedeliștii și-au adjudecat partea leului. Din cei 5.813.000 de lei alocați județului Buzău, administrațiile democrat-liberale au luat 3.762.000 de lei, bani care vor merge în 8 localități. Cea mai mare sumă, 789.000 de lei noi, se îndreaptă spre comuna Vadu Pașii, unde primar este pedelistul Ion Grama, banii fiind necesari pentru realizarea unui sistem de alimentare cu apă. Dintre pedeliști, cei mai "săraci" par a fi primarii din Pietroasele și din Cozieni, cărora li s-au alocat numai cîte 250.000 de lei, pentru proiecte similare. Trebuie remarcat, însă, că mulți alți primari P.D.-L. n-au primit nici un leu, nici de această dată.

P.S.D.-1.095.000 de lei

Primarii social-democrați s-au clasat, de această dată, pe locul al doilea. Lor le-a fost destinată, prin Hotărîrea de Guvern publicată recent în Monitorul Oficial, în total, suma de 1.095.000 de lei. Banii de la Guvern vor merge în doar 6 localități, însă, sumele par a fi destul de consistente. La Măgura, primarul Daniel Cîrstea va primi 362.000 de lei noi, pentru a aduce apa curentă în casele cetățenilor, în timp ce, la Vîlcelele suma alocată este cea mai mică din întregul județ, numai 46.000 de lei, pentru un proiect similar. Trebuie menționat că, în cursul discuțiilor pe tema fraudării legii pensiilor, în Parlament, s-a amintit și "trocul" pesediștilor, care au solicitat banii pentru adminis­trațiile locale conduse de ei.

P.N.L. - 956.000 de lei

Localitățile cu administrații liberale n-au fost nici ele uitate, alocînduli-se de la Centru, în total, suma de 956.000 de lei noi, împărțiți între 8 primării. Banii cei mai mulți se vor îndrepta spre comuna Ghergheasa, acolo unde primar este liberalul Paraschiv Popescu, și vor fi destinați, cum altfel, unui proiect de alimentare cu apă. Suma cea mai mică, numai 70.000 de lei, va merge la Robeasca, tot pentru un asemenea proiect, însă, și în acest caz, multe primării n-au primit nimic. E drept că primarii liberali au fost beneficiarii fondurilor alocate de Guvern la începutul lunii mai, atunci cînd au primit, în total suma de 880.000 de lei.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU