Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3696 > Politica Locala Nr. 3696 de miercuri, 15 septembrie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Udrea versus Prigoană?

Ministrul Dezvoltării Regionale și Turis­mului, pedelista Elena Udrea, consideră că  numai separarea politicii de afacerile cu statul ar putea recredibiliza formațiunea politică din care face parte. Fruntașa pedelistă susține că P.D.-L., ca principal partid de guvernare, va trebui să contrazică vocile care acuză conflicte de interese la nivelul reprezentanților săi. "Eu cred, în continuare, în ideea separării politicii de afacerile cu statul. Din punctul meu de vedere, este absolut esențial, în procesul de recredibilizare a partidului. Nu putem merge înainte, nici ca partid și nici ca Guvern, cu speculațiile unei părți a presei, vizibil ostile, care vorbește despre diversele conflicte de interese pe care le-ar avea unii reprezentanți ai P.D.-L.", a scris Elena Udrea pe blogul personal. Afirmațiile fruntașei pedeliste par a fi conectate cu recenta revenire în P.D.-L. a deputatului Silviu Prigoană.
(A.L.)


Romii, o problemă europeană
Ieri, Comisia Europeană a decis să declanșeze procedura de infringement împotriva Franței, în urma politicii Parisului față de romi. Bruxelles-ul consideră că expulzările contrazic respectarea drepturilor omului, drept care a de­cis sancționarea autorităților franceze. De altfel, deputatul Cezar Preda, liderul democrat-liberalilor de la Buzău, susținea, la sfîrșitul săptămînii trecute, că romii sînt o problemă a Europei. "Romii nu sînt problema României și e bine că statele europene au ajuns la această concluzie. Pînă la urmă ni se face, într-un anumit fel, dreptate. Am fost foarte mult acuzați, în trecut, că nu reușim și nu ne preocupăm pentru integrarea lor. Una dintre țările care era cea mai vehementă împotriva modului în care încercăm noi integrarea era Franța. Iată, Franța a simțit pe pielea ei ceea ce se întîmplă", a afirmat, atunci, Cezar Preda, care consideră că programele pentru romi au eșuat chiar din cauza celor cărora erau destinate.
(A.L.)


Prezent, 35 la sută!
Potrivit datelor postate pe site-ul de Internet al Camerei Deputaților, social-democratul Adrian Mocanu n-a mai votat, în plen, din luna iunie.   Faptul pune sub semnul întrebării "grija" pe care susține deputatul în cauză că ar avea-o față de cei care l-au trimis în Parlament. Mai mult, și la votul pentru moțiunea pe agricultură, de săptămîna trecută, pe care propria sa formațiune politică a inițiat-o, tot absent a fost. În aceste condiții, devine aproape o certitudine că junele Mocanu n-a participat nici la dezbaterile privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.39/2010 privind Codul de procedură fiscală, de marțea trecută, din Comisia pentru buget, finanțe și bănci, în care este membru. De altfel, dintre cele 1330 de voturi pe care și le-ar fi putut exprima în plen, Adrian Mocanu a votat doar de 460 de ori, ceea ce corespunde unui procent de circa 35 la sută.
(A.L.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU