Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3683 > Politica Locala Nr. 3683 de marti, 31 august 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Cu Master-Planul în... pînzele albe


"Acest Master-plan, ca poziție tehnică, a fost umflat cap-coadă!"

Deputatul Cezar Preda susține că proiectul atît de dorit de președintele C.J. Buzău, Victor Mocanu, este mult prea costisitor

articol de: (A.L.)
  "Acest Master-plan, ca poziție tehnică, a fost umflat cap-coadă!"
 
Proiectul care ar trebui să fie supus, astăzi, spre seară,  votului consilierilor județeni, cel numit Master-Plan, referitor la gestionarea deșeurilor, continuă să suscite interesul cetățenilor, dar și al politicienilor de la Buzău. Părerile, sînt, însă, pro și contra, chiar dacă condițiile de realizare a proiectului s-au schimbat substanțial.

"Cu 35 de milioane de euro se fac patru județe!"

Liderul P.D.-L. Buzău, deputatul Cezar Preda, a afirmat, recent, că suma inițială, de 35 de milioane de euro, estimată ca fiind necesară pentru realizarea Master-Planului un proiect privind implementarea unui sistem de management integrat al deșeurilor în județul Buzău - a fost prea mare, din start. În opinia deputatului care are experiență suficientă în domeniu, avînd în vedere că o perioadă a condus principala societate de salubritate din București -  "cu 35 de milioane de euro se fac patru județe, nu unul". În plus, Cezar Preda a afirmat că, nici în acest moment, sumele prevăzute pentru realizarea "stațiilor de transfer", nu par a fi desprinse din realitate, ele fiind mult prea mari.

"Consilierii au maturitatea să-și argumenteze poziția"

Avînd în vedere experiența sa în domeniu, democrat-liberalul Cezar Preda și-a permis să facă unele aprecieri privind Master-Planul de gestionare a deșeurilor județului. El consideră că "acest Master Plan, ca poziție tehnică, a fost umflat, cap-coadă". Cezar Preda a evitat, însă, să se pronunțe dacă Master-Planul ar trebui votat sau nu în ședința de astăzi, chiar dacă el a fost supus unei "cosmetizări" și necesarul de fonduri substanțial diminuat. Liderul P.D.-L. Buzău consideră că întreaga chestiune le revine consilierilor județeni, ei avînd "maturitatea să-și argumenteze poziția".

Master-Planul, un proiect susținut de toți social-democrații?

De cealaltă parte a baricadei, chiar dacă pînă mai ieri se aflau pe poziții antagoniste, par a sta atît președintele Consiliului Județean, Victor Mocanu, cît și primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală. Nu este clar dacă disputele dintre cei doi social-democrați au fost aplanate în vreun fel, după ce, prin măsurile luate de la Centru, au fost siliți să colaboreze, dar ei au adoptat aceeași poziție față de Master-Plan. Asta, pentru că, în urmă cu o săptămînă, Constantin Boșcodeală anunța că ar vrea o colaborare cu liberalii din Consiliul Județean, tocmai pentru susținerea unor proiecte importante, cum ar fi Master-Planul.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU