Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3675 > Politica Locala Nr. 3675 de sambata, 21 august 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Mai puține locuințe A.N.L.

articol de: (A.L.)
Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, pedelista Elena Udrea, a anunțat, recent, suspendarea programului prin care dorea construirea a 100.000 de locuințe A.N.L. pînă la finele mandatului. Măsura survine reducerii bugetului ministerului cu 10 procente, chiar în această săptămînă. "Vom limita anumite investiții, pe care, de la începutul anului, le redusesem oricum, pentru că de la început am avut un buget mai mic pe 2010, cu 31 la sută, decît cel din 2009", a afirmat Elena Udrea. În această situație, rămîne de văzut ce se va întîmpla cu proiectul construirii unui nou cartier de locuințe A.N.L., la Buzău, proiect pe care Udrea l-a parafat în primăvară, într-un parteneriat cu ministrul Apărării, Gabriel Oprea, și cu primarul muncipiului, Constantin Boșcodeală.
(A.L.)


"Mica reformă", raport negativ în Comisia Juridică
Senatorii din Comisia Juridică au dat un raport negativ Legii privind unele măsuri pentru accelerarea soluționării proceselor,  numită de ­mi­nistrul Justiției, Cătălin Predoiu, "mica reformă", după ce votul a fost paritar, cinci la cinci. Disputele au început atunci cînd președintele Comisiei, social-democratul Toni Greblă, a propus ca textul să fie discutat luni, în prezența unor invitați de la Consiliul Suprem al Magistraturii și de la Înalta Curte de Casație și Justiție. ­Mi­nistrul Justiției, Cătălin Predoiu, a respins, însă, o asemena variantă, considerînd că nu va fi destul timp pentru a definitiva raportul, înaintea votului de marți din plen. El a apreciat că ar fi "puțin deplasat" ca proiectul să fie amînat. Pînă la urmă, senatorii din comisia cu pricina au decis să discute legea, dar, votul fiind unul paritar, au adoptat, conform regulamentului, un raport negativ.
(A.L.)


Disponibilizări corecte
Indiferent de culoarea politică a administrațiilor locale, se pare că reducerile de personal din primăriile județului Buzău, cele solicitate de executivul condus de Emil Boc, s-au făcut în concordanță cu legislația în vigoare.  Cel puțin așa susțin sindicatele din domeniu, care nu au primit sesizări privind "abuzuri în listele de disponibilizări". E drept că, unele nereguli s-ar părea că s-au făcut la Rîmnicu Sărat, în privința polițiștilor comunitari, însă, intenția primarului, liberalul Viorel Holban, de a înființa o societate care să se ocupe de paza unităților școlare, se pare că va aplana conflictul. În urma ordinului venit de la Centru, unele dintre primăriile județului au fost nevoite să-și concedieze o parte dintre angajați, în timp ce altele au constatat că se încadrează în bareme sau, chiar, au lipsă de personal. Rămîne de văzut dacă, la acestea din urmă, se vor putea face angajări. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Ambulatoriul Spitalului Județean, dotat cu aparatură ultramodernă
Cît ar trebui să plătească buzoienii pentru o gigacalorie

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU