Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3675 > Politica Locala Nr. 3675 de sambata, 21 august 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

În căutarea legitimității,


P.S.D. Buzău a dat în clocot

Fiecare tabără susține că dreptatea este de partea ei, toate acțiunile întreprinse de ceilalți fiind "nestatutare"

articol de: (A.L.)
 P.S.D. Buzău a dat în clocot
 
Declanșarea procesului de alegeri interne în organizațiile P.S.D. din județul Buzău pare a fi stîrnit viesparul. După ce gruparea cea nouă, formată în mod paradoxal din oamenii senatorului Ion Vasile și cei ai președintelui Consiliului Județean, Victor Mocanu, a trecut la atac, joi Biroul Permanent Național a decis dizolvarea Consiliului Organizației Județene. Acel Consiliu care, tot joi, decisese înlocuirea din funcția deținută, cea de prim-vicepreședinte, a lui Constantin Boșcodeală, și preluarea atribuțiilor de către Stelian Borzea.

Dizolvări și revocări din funcție

Imediat ce procesul de desemnare, prin vot, a liderilor de organizații din teritoriu a început la Buzău, social-democrații celor două tabere au intrat, și ei, în fierbere. Joi, Biroul Permanent Național al P.S.D. a hotărît dizolvarea principalei structuri de conducere a organizației de la Buzău, Consiliului Organizației Județene. Consiliul în cauză, însă, s-a reunit, în aceeași zi, cu certitudine la inițiativa fostului lider, senatorul Ion Vasile, și a vicepreședintelui Victor Mocanu. Cei doi, din cîte se pare, controlează aproape trei sferturi din organul de conducere colectivă de la nivelul județului Buzău, la ședință fiind prezenți 117 membri, dintr-un total de 178. Pe cale de consecință, Consiliului Organizației Județene, dizolvat cu numai cîteva ore înainte, a decis înlocuirea lui Constantin Boșcodeală cu Stelian Borzea - în funcția de prim-vicepreședinte - dar și revenirea lui Valeriu Ungureanu în postul de secretar general, post ocupat în ultima perioadă de deputatul Marian Ghiveciu.

"Nimeni nu poate dizolva Consiliul Organizației Județene!"

Reprezentanții grupării Mocanu-Ion Vasile susțin că dreptatea este de partea lor, toate acțiunile întreprinse de "partea adversă" fiind "nestatutare". Ei mai spun că, în conformitate cu Statutul P.S.D., "nimeni nu poate dizolva Consiliul Organizației Județene", cu excepția situației în care chiar membrii lui hotărăsc un asemenea fapt. Valeriu Ungureanu a afirmat, într-o conferință de presă, derulată ieri, că "dizolvarea" operată de B.P.N. nu le-a fost comunicată în scris, aflînd despre ea din presă.

"Conducerea interimară o preia domnul Boșcodeală!"

De cealaltă parte, atît Valeriu Zgonea, trimisul Centrului, cît și Constantin Boșcodeală, susțin că dizolvarea de către Biroul Permanent Național al P.S.D. a Consiliului Organizației Județene Buzău, anulează toate hotărîrile luate joi seara, în Sala Mare a Consiliului Județean. Mai mult, Valeriu Zgonea susține că propunerea de dizolvare a Consiliului Organizației Județene i-a aparținut și a fost aprobată cu unanimitate de voturi în B.P.N. al P.S.D. "Eu am informat Biroul Permanent și am cerut acestui organism , care a acceptat în unanimitate, dizolvarea Consiliului Județean. Conducerea interimară o preia domnul Boșcodeală, împreună cu 9 colegi. Ei vor asigura activitatea normală a organizației și vor continua alegerile interne, care, de marți, au început în județ, organizație cu organizație", a declarat Valeriu Zgonea reporterilor Focus FM.


Cine conduce P.S.D. Buzău?

Fiecare tabără are propria variantă!

Decizia finală, însă, cel mai probabil, se va lua la București
Organizația județeană a P.S.D. Buzău pare a fi devenit de necontrolat, în urma luptelor dintre facțiunile existente, dar, mai ales a "regrupărilor strategice", făcute doar pentru a nu pierde contactul cu puterea în partid. Suspendații unora reușesc să "întoarcă roata" și devin, apoi, șefi, "decapitînd, la rîndul lor", tot ceea ce poate fi decapitat. Ar fi de sperat ca organizarea unor alegeri să pună, în bună măsură, capăt conflictelor, însă, viața a demonstrat că lucrurile nu stau chiar așa. Prin urmare, este de așteptat ca, indiferent de cîștigători, luptele să continue. Cert este că, în această toamnă, Conferința de Alegeri a social-democraților de la Buzău ar putea aduce unele clarificări. Pînă în acest moment, și-au anunțat intenția de a candida primarul municipiului, Constantin Boșcodeală și deputatul Adrian Mocanu. Ultimul, avînd legată de picior "escapada" la U.N.P.R., din această primăvară. Valeriu Ungureanu, omul care a fost desemnat drept secretar-general al P.S.D. Buzău chiar de oamenii lui Victor Mocanu și ai senatorului Ion Vasile, susține că, în statut nu este nici o prevedere care să-i interzică junelui Adrian să candideze, dar Conferința ar putea să se opună. În acest caz, susțin gurile rele, candidatura va fi preluată, din mers, de Mocanu senior, care a anunțat, dacă ne aducem bine aminte, că "deocamdată" nu intenționează să candideze.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Ambulatoriul Spitalului Județean, dotat cu aparatură ultramodernă
Cît ar trebui să plătească buzoienii pentru o gigacalorie

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU