Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3652 > Politica Locala Nr. 3652 de luni, 26 iulie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Cine este în U.N.P.R. Buzău?

Președintele executiv al Uniunii Naționale pentru Progresul României, Gabriel Oprea, a declarat, recent, că toate organizațiile partidului vor intra, în septembrie, într-un proces de alegeri. Oprea a precizat că, în perioada 1-15 septembrie, vor avea loc alegeri în toate filialele comunale, orășenești, municipale și județene ale U.N.P.R., urmînd ca, în luna octombrie, să se deruleze alegerile naționale. Problema este că, la Buzău, U.N.P.R.-ul nu este vizibil. Cel puțin, deocamdată. La întrunirea, care s-ar fi dorit a fi constituirea unui comitet de inițiativă, făcută atunci cînd Gabriel Oprea s-a aflat la Buzău, au participat numai pesediștii nemulțumiți de activitatea de președinte al organizației județene a senatorului Ion Vasile, pesediști care, între timp, și-au reluat locurile în primire.
(A.L.)


Restructurare prin concurs?
Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat, la sfîrșitul săptămînii trecute, că intenționează să organizeze concurs pentru fiecare post restructurat din cadrul instituției pe care o conduce, în așa fel, încît, după restructurare să rămînă cu cei mai competenți dintre actualii angajați."Pot să fac, ca să zic așa, și o mică dezvăluire, în sensul că eu îmi doresc ca, pe fiecare poziție din Ministerul Justiției, să fac un concurs, pentru ca, pe toate pozițiile care rămîn în minister, să fie oameni competenți. Avem foarte multi oameni profesioniști în Ministerul Justiției, lucru remarcat, de altfel, și în Raportul pe Justiție", a afirmat ministrul Predoiu. Potrivit declarațiilor ministrului Justiției, reducerea de la nivelul instituției ar viza aproximativ 15-20 la sută din personal.
(A.L.)


"Fumigena" democrat-liberalilor
Liberalii consideră că, în acest moment, lucrul cel mai important este găsirea unei majorități parlamentare capabile să răstoarne, prin moțiune de cenzură, Guvernul. Senatorul Cristi Bîgiu, fostul lider al liberalilor de la Buzău, a afirmat, la finele săptămînii trecute, că formațiunea sa politică este pregătită să acceadă la guvernare, însă, nu alături de P.D.-L. "Putem prelua guvernarea, putem să dăm prim-ministru, pe un guvern de tehnocrați. Nu se pune problema de o alianță P.N.L. - P.D.-L la o eventuală guvernare. De altfel, cînd nu putem să scoatem țara din criză, mai aruncăm o «fumigenă» pe piață", a precizat senatorul liberal, referindu-se la zvonurile lansate dinspre P.D.-L. Dacă liberalii nu vor să coopereze cu democrat-liberalii, atunci le rămîne o singură variantă de constituire a unei majorități parlamentare: alături de P.S.D.
(A.L.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU