Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3651 > Politica Locala Nr. 3651 de sambata, 24 iulie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Așa cum era de așteptat,


Victor Mocanu, înghesuit de consilierii județeni!

Liberalii și pedeliștii au blocat, din nou, proiectele"bănoase" ale președintelui Consiliului Județean

articol de: (A.L.)
Ședința de vineri a Consiliului Județean, cea în care președintele instituției, Victor Mocanu, și-a prezentat, pentru a treia oară,"Master-Planul" pentru gestionarea deșeurilor județului, s-a terminat în coadă de pește. Dacă majoritatea, constituită din consilierii P.D.-L. și cei ai P.N.L., a acceptat rectificările bugetare solicitate de instituțiile din subordinea Consiliului, nu același lucrus-a întîmplat cu fondurile destinate investițiilor, unde a­ten­ția aleșilor a fost mai mare.

"Master-Planul", respins a treia oară

Ajuns la a treia tentativă de a-și trece proiectul privind Sistemul de Management Integrat al deșurilor în județul Buzău, Victor Mocanu, președintele Consiliului Județean, a fost, din nou, învins de consilierii P.D.-L. și P.N.L. Chiar dacă, pe site-ul de Internet al instituției au fost postate, spre știință publi­că, toate datele solicitate anterior de consilieri. După derularea ședinței, președintele C.J. Buzău, Victor Mocanu, și-a arătat ne­mulț­umirea privind respingerea proiectului, al cărui inițiator este, și a afirmat că "ar fi interesant ca și alte organisme ale statului să se intereseze de acest lucru".

Suplimentarea fondurilor pentru "Drumul Vinului", respinsă

Nici proiectul privind "Drumul Vinului" nu a avut o soartă mai bună. El a fost respins de aceeași majoritate, care a acuzat că suplimentarea sumelor solicitate nu a fost justificată prin anexele la proiectul de hotărîre prin care se dorea "Completarea Planului de achiziții publice al Consiliului Județean Buzău în anul 2010". Consilierii P.N.L. și cei ai P.D.-L. au solicitat punerea la dispoziție a tuturor documentelor justificative, urmînd ca hotărîrea să fie luată într-o ședință ulterioară.

O "reluare", vinerea viitoare

Cum unele dintre hotărîrile care ar fi trebuit aprobate în ședința de ieri întîrzie res­pectarea termenelor de execuție a obiectivelor la care se referă, în finalul ședinței, consilierii au stabilit o nouă ședință, de această dată una "extraordinară", pentru vinerea viitoare. Atunci se va relua discuția pentru suplimentarea fondurilor necesare realizării "Drumului Vinului", se va lua o hotărîre în privința preluării sau nu a Spitalului Județean - instituție grevată de o datorie de circa 225 de miliarde de lei vechi - și se va aproba noul stat de încadrare a instituției, unul în concordanță cu ultimele normative emise de Guvern.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU