Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3650 > Politica Locala Nr. 3650 de vineri, 23 iulie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Care este "baza legală"?

Primarul Rîmnicului, liberalul Viorel Holban, susține că nu s-a decis dacă să înființeze sau nu o societate comercială care să-i angajeze pe polițiștii comunitari pe care este nevoit să-i concedieze, în concordanță cu ultimele acte normative promovate de Guvern. "Nu cred că Poliția Comunitară, sub un alt nume, poate să aibă aceleași atribuții. Atunci, venim în ajutorul lor, doar să-i menținem în serviciu, dar fără anumite atribuții. Să se plimbe pe stradă, cred că nu este corect!", a afirmat, recent, primarul de la Rîmnicu Sărat. Viorel Holban a promis, însă, că va purta o discuție cu Constantin Boșcodeală, pentru a lămuri unele aspecte privind "baza legală" pe care o invocă primarul Buzăului, pentru transferul polițiștilor comunitari la o firmă privată, care să se ocupe, exclusiv, de paza unor obiective.
(A.L.)


Lupte politice grele pentru Primăria Rîmnicelu
Liberalii de la Buzău par deciși să scoată la bătaie "artileria grea" pentru a cîștiga cea de-a 32-a primărie a județului. Este vorba despre postul de primar al Comunei Rîmnicelu, devenit vacant după condamnarea vechiului edil-șef, social-democratul Nicolae Jugaru. "Campania electorală de la Rîmnicelu va fi coordonată de mine", a anunțat, ieri, fostul președinte al organizației P.N.L. Buzău, senatorul Cristi Bîgiu, care l-a prezentat, într-o conferință de presă, pe candidatul cu care liberalii vor ataca alegerile, Dumitru Stanciu. Bîgiu susține că "startul" în lupta pentru Primărie a fost dat deja, candidații umblînd cu fel de fel de proiecte prin comună. Este clar că, în asemenea condiții, bătălia de la Rîmnicelu va fi una deosebit de dură, atunci cînd va începe oficial. Pentru că, deocamdată, nu s-a stabilit nici măcar data alegerilor.
(A.L.)


Cartonaș galben pentru Sebastian Vlădescu
Așa cum solicitase liderul democrat-liberalilor de la Buzău, premierul Emil Boc l-a sancționat pe ministrul Finanțelor. Nu cu demiterea din funcție, ci cu... un cartonaș galben. Într-o apariție televizată, Emil Boc a afirmat că ministrul Finanțelor, Sebastian Vlădescu, nu a avut mandat să discute public despre eliminarea cotei unice și a fost, deja, sancționat. "L-am muștruluit pe ministru și a fost sancționat cu un cartonaș galben, pentru că nu a avut mandat să lanseze o astfel de temă. El a făcut-o cu o maniera nevinovată. Înainte să dai cartonașul roșu, dai cartonașul galben", a afirmat premierul. Rămîne de văzut dacă deputatul Cezar Preda se va declara mulțumit de sancțiunea aplicată.
(A.L.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU