Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3650 > Politica Locala Nr. 3650 de vineri, 23 iulie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Liberalii sînt fermi pe poziție


"Vrem s-o plătim ca Maternitate nu ca pe Casa Poporului"

P.N.L-iștii cred că Mocanu vrea să îndatoreze excesiv județul

articol de: (A.L.)
 "Vrem s-o plătim ca Maternitate nu ca pe Casa Poporului"
 
Scena politică buzoiană, din cîte se pare, va rămîne la fel cum a fost și pînă în acest moment, indiferent de alianțele încheiate la Centru. Liberalii de la Buzău nici nu vor să audă de o colaborare cu social-democrații, atîta timp cît Victor Mocanu "nu-și revizuiește atitudinea față de banul public".

"În multe lucruri, familia Mocanu înseamnă județul Buzău"

Într-o conferință de presă, derulată ieri, conducerea filialei județene a P.N.L. Buzău și-a reafirmat intențiile de a menține înțelegerea cu democrat-liberalii în ceea ce privește colaborarea în Consiliul Județean. "Atîta timp cît din partea actualului președinte al Consiliului Județean nu vedem o intenție clară de a trata cu respect ceea ce înseamnă fondurile județului, banii publici pe care îi gestionează vremelnic, nu există motive să schimbăm această alianță. (...) Domnul Mocanu trebuie să înțeleagă să nu confunde familia cu județul. Atîta timp cît în comportamentul său, în multe lucruri, familia Mocanu înseamnă județul Buzău, comportamentul nostru politic față de P.S.D. nu se va modifica", a afirmat noul lider al liberalilor județului, deputatul George Scutaru.

"Dacă domnul Zgonea îl meditează pe domnul Mocanu..."

Mai mult, deputatul George Scutaru a ținut să le transmită un mesaj și celor doi social-democrați care și-au asumat conducerea organizației județene a P.S.D, pînă la alegerile interne, primarul Constantin Boșcodeală și trimisul Centrului, deputatul Valeriu Zgonea. "Lucrul acesta trebuie să-l înțeleagă - cu toată deferența pe care i-o purtăm - și domnul Boșcodeală, - cu toată amiciția pe care o am față de domnul Zgonea. Nu trebuie să folosească, să spunem, relația de colaborare care există între P.N.L. și P.S.D. la nivel național ca factor de presiune pentru schimbarea alianței la nivel județean. Problema nu este la noi, ci în comportamentul domnului Mocanu. Cînd își vor rezolva această problemă, putem să discutăm. Pînă în acel moment, orice discuție este inutilă. (...) Există particularități în fiecare județ, de care trebuie să se țină cont. La P.S.D., această particularitate se numește comportamentul lui Mocanu față de banul public și modul cum înțelege relaționarea sa față de Consiliul Județean. Dacă domnul Zgonea îl meditează pe domnul Mocanu și-i schimbă comportamentul, e în regulă, dacă nu...", a precizat liderul liberal.

S-au întîlnit față în față!

Senatorul Cristi Bîgiu s-a arătat și el îngrijorat de împrumuturile prin care președintele Consiliului Județean, social-democratul Victor Mocanu ar îndatora excesiv județul. El a afirmat că, în urmă cu ceva timp, atunci cînd se dorea contractarea unui împrumut pentru realizarea, mai rapidă, a noii maternități, s-a întîlnit, personal cu Victor Mocanu, pentru a-l convinge că județul ar fi îndatorat excesiv, cu peste 40 la sută din veniturile anuale. "Vrem s-o plătim ca maternitate nu ca pe Casa Poporului", a afirmat senatorul liberal, care a atras atenția că, după 2012, județul ar putea intra într-un blocaj financiar, din cauza împrumuturilor pe care președintele Consiliului Județean intenționează să le contracteze în perioada următoare.

 

COMENTARII

cetatean:
tinta e alta
Mai nou, in media buzoiana incepe sa faca valuri un big pygroscat, care abia stie sa lege doua fraze si care incepe sa-si dea importanta ca om politic (in realitate un om marunt, frustrat , complexat,viclean, mincinos). A simtit ca demnitar in opozitie,ca nu pica nimic(in comparatie cu ANRSC) si repede s-a orientat catre C.Judetean, unde nu mai conteaza daca esti ori ba in opozitie pentru a gestiona banul public. Si asa cum a vazut ca vice, la tacsu` Mocanu, vrea si el sa capuseze vreo 4 ani judetul ca doar are si el dreptul la o felie .. este gras, ragaie la fel ca alti porci politici, este arogant, de ce oare sa nu merite si el ceva din banul public? Dupa parerea sa, partidul care abia il mai duce in spate, i-a fost lasat mostenire de cineva din familie unde nici un om de afaceri nu are loc, intelectuali nici atat, doar daca stiu sa-l pupe in ass.Poate este cazul sa nu mai lasam astfel de nemernici sa ne minta si sa isi bata joc de noi ca si cum am fi condamnati sa suportam asta..da, ati ghicit, este vb de Bigiu tractoristul ce se pretinde economistul(el stie cum si-a cumparat diploma). Circula zvonul ca deja colecteaza bani contra promisiuni si ofera catre anumiti primari bani ptr sustinere. In acest fel credeti ca mai scapam de aceste lichele politice ???
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU