Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3648 > Politica Locala Nr. 3648 de miercuri, 21 iulie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Cei mai buni viitori candidați

Primarii democrat-liberali de la Buzău, dar și ceilalți aleși locali ar putea fi evaluați, în privința activității depuse, de Vasile Blaga și Gheorghe Flutur, dacă vor să mai candideze la următoarele alegeri. Cei doi lideri de la Centru urmează să coordoneze "acțiunea de pregătire a partidului pentru alegerile locale din 2012", în concordanță cu o decizie aprobată luni de conducerea P.D.-L. În perioada imediat următoare, Vasile Blaga și Gheorghe Fluture vor analiza cum au decurs primii doi ani de mandat pentru aleșii P.D.-L., cu scopul declarat de a-i identifica cei mai buni viitori candidați.Problema este că, la Buzău, primarii P.D.-L. vor avea o scuză pe care liderii de la Centru vor fi nevoiți să o ia în seamă: banii de la Guvern n-au ajuns la ei ci la omologii liberali.
(A.L.)


Prefectul, cu ochii pe autoritățile locale
Prefectul de Buzău, Paul Beganu, trebuie să prezinte, cel mai tîrziu în 15 august, prima evaluare a stadiului de absorbție a fondurilor europene. Asta, pentru că Premierul Emil Boc ține morțiș să afle care proiecte sînt în întîrziere, care au contractele, deja, semnate, dar nu s-au organizat licitațiile ori pentru care dintre proiecte există riscul să se piardă banii europeni. Cum vor acționa guvernanții după ce vor avea o imagine clară a situației, rămîne de văzut, pentru că, tot prin intermediul Prefecturilor, din cîte se pare, nu se poate. Pur și simplu pentru că nu există pîrghiile legale necesare. Prin urmare, Prefectul Beganu, va sta cu ochii pe autoritățile locale și... cam atît.
(A.L.)


Norica Nicolai îl apără pe Cătălin Predoiu?
Dintre politicenii români, numai penelista Norica Nicolai pare a-i fi alături ministrului, Cătălin Predoiu, după ce Comisia Europeana a aprobat, ieri, raportul pe Justiție pentru România și Bulgaria, în care țara noastră este criticată pentru "lipsa de angajament politic în sprijinirea procesului de reformă". "Nu e un proces care să se desfășoare ultrarapid, în procedură de urgență, pentru că este un proces care trebuie să se adreseze unei perioade îndelungate de timp. Dacă vom proceda la modificări, imediat, este antireformă, nu e reformă", a afirmat Norica Nicolai, care consideră că, avînd în vedere perioada de timp scursă de la precedentul raport, "România a dovedit suficient de multă determinare în reforma judiciară". Afirmațiile survin după ce, recent, ministrul Predoiu afirmase că el este, încă, membru al P.N.L.
(A.L.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU