Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3605 > Politica Locala Nr. 3605 de marti, 1 iunie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Sîntem protejați de atacuri cibernetice?

Deputatul liberal George Scutaru, vicepreședinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților, pare îngrijorat de posibilitatea unui atac cibernetic la adresa României. "În urmă cu trei ani, în 2007, un atac cibernetic la adresa Estoniei a afectat temporar servicii cheie guvernamentale, financiare și media ale acestei țări membre N.A.T.O. Un atac similar a avut loc, în 2008, asupra infrastructurii informatice a Georgiei. Urmare a acestor evenimente, prin intermediul Agenției N.A.T.O. pentru comunicații și informații au fost create echipe speciale pentru a răspunde eventualelor atacuri cibernetice", atenționează deputatul liberal, care, printr-o întrebare parlamentară ar vrea să afle, de la directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale, dacă instituția în cauză are o strategie de combatere a unor asemenea amenințări, așa cum a solicitat N.A.T.O, și ce mijloace financiare sînt alocate de la buget.
(A.L.)


Cezar Preda, pro sau contra Vlădescu?
Deputații dezbat și votează, astăzi, moțiunea simplă îndreptată împotriva ministrului de Finanțe, Sebastian Vlădescu. Moțiunea, semnată de 51 de parlamentari liberali, îi solicită ministrului de Finanțe să prezinte un proiect de buget rectificat, la angajarea răspunderii Guvernului pentru măsurile de austeritate. Interesant va fi, însă, modul în care va vota, de această dată, deputatul democrat-liberal Cezar Preda, avînd în vedere că și el i-a solicitat premierului Emil Boc, destituirea lui Vlădescu, pe care îl consideră, din cîte se pare, suspect de apropiat de liberali. Pe de altă parte, deputatul buzoian a făcut, recent, declarații din care rezultă că nu ar fi de acord cu criticarea măsurilor inițiate Guvern după ce ele au fost adoptate și, pe cale de consecință, luptele interene din P.D.-L. ar trebui să ajungă la final.
(A.L.)


"Mi-am sigilat mașina de serviciu"
Cei trei parlamentari pe care P.D.-L. îi are la Buzău, deputații Cezar Preda și Valeriu Alecu, dar și senatorul Viorel Constantinescu, au renunțat la "privilegiile" pe care le au ca membri ai Legislativului. Cel puțin, așa a afirmat, într-o conferință de presă de la sfîrșitul săptămînii trecute, deputatul Valeriu Alecu. "Personal, mi-am sigilat mașina de serviciu, nu mă mai cazez la hotel, chiar și chiria biroului parlamentar o suport din veniturile proprii", a declarat deputatul pedelist care l-a "pîrît" și pe Cezar Preda că ar fi renunțat, la rîndul său, la telefon, apartament, mașină și birotică. Austeritatea autoimpusă, susține Valeriu Alecu, a fost adoptată "pentru a nu se mai susține că parlamentarii sînt o povară pentru bugetul țării". În plus, deputatul buzoian susține că ar fi dispus, chiar, să renunțe la mandat, dar știe că "organizarea de noi alegeri ne costă 400.000 de euro".
(A.L.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Un consilier județean implicat într-un accident rutier
De ce nu mai vrea nimeni să fie director la Spitalul Județean

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU