Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3605 > Politica Locala Nr. 3605 de marti, 1 iunie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Dispute politice de doi bani pe marginea prăpastiei


Să demisioneze sau nu guvernul?

Opoziția zice că "da", Puterea zice să "mai așteptăm"

articol de: (A.L.)
Protestele din stradă, dar și situația reală a economiei par a fi, în aceste zile în atenția tuturor politicienilor, indiferent de culoarea lor politică. Dacă Opoziția consideră că o soluție ar fi demisia Guvernului și luarea unor măsuri de redresare a Bugetului care să nu afecteze, atît de mult, veniturile populației, reprezentanții Puterii susțin că Executivul ar trebui să plece numai dacă planul Cabinetului Boc eșuează.

"Guvernul ar fi trebuit să-și dea singur demisia"

Senatorul liberal Cristi Bîgiu susține că după ce Executivul își va asuma răspunderea pe pachetul de legi menit a salva Bugetul, moțiunea de Cenzură anunțată va produce căderea Guvernului."Așteptăm să vedem asumarea răspunderii. Se va depune moțiunea. Sînt convins că acest Guvern va cădea, cu toate că, într-o asemenea situație, în mod normal, Guvernul ar fi trebuit să-și dea singur demisia, nu să aștepte să fie depusă o moțiune", a afirmat senatorul liberal, care a precizat că acțiunile formațiunii sale politice ar putea fi corectate din mers, în funcție de cursul evenimentelor.

"Politica tîlhărească a P.D.-L."

Deputatul social-democrat Valeriu Zgonea, cel care supervizează activitatea pesediștilor de la Buzău, crede că măsurile inițiate de Executiv nu vor pune capăt efectelor crizei și solicită și el un alt Guvern, unul "cu oameni competenți", care să poată scoate țara din situația actuală.
"Criza va lua sfîrșit prin tăierea pensiilor și salariilor? Nu, stimați colegi, pentru că acest guvern nu are soluții pentru a repune economia în funcțiune. Concluzia este una singură: Trebuie să oprim acest Guvern! P.S.D. nu acceptă politica tîlhărească a P.D.-L., care lovește în categoriile defavorizate. Avem nevoie de un Guvern de oameni competenți, capabili să scoată țara din criză și să-i protejeze pe români", afirma vicepreședintele P.S.D. Central, cu ceva timp în urmă.

Numai dacă Guvernul a greșit!

Și dinspre Putere vin mesaje despre schimbarea Guvernului, însă, numai după ce măsurile propuse își vor fi dovedit ineficiența. Asta, pentru că pedeliștii sprijină programul de măsuri al Cabinetului Boc. "În situația în care se dovedește că Guvernul a greșit și nu este în stare să transpună în practică aceste măsuri, atunci trebuie să își dea demisia", a declarat secretarul executiv al P.D.L., Elena Udrea, înainte de ședința Colegiului Director al P.D.-L., de acum două zile.

 

COMENTARII

simion:
mai e vreo indoiala?
cred ca orice om cu mai mult de 5 neuroni,nu mai concepe un astfel de genocid;

eu vad solidaritatea, ca venind dinspre bogati spre saraci si nu invers;

in curand "Internationala" se va canta la orice colt de strada.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU