Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3595 > Politica Locala Nr. 3595 de joi, 20 mai 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Cine și de unde s-a inspirat?

articol de: (A.L.)
Grupul parlamentar al Alianței P.S.D.+P.C. a depus, ieri, în plenul Camerei Deputaților, o moțiune simplă pentru Agricultură, numită "Programul național pentru agricultură și dezvoltare al Guvernului Boc pe anul 2010: Falimentul fermierilor din România". Sursele noastre din P.S.D. susțin că, la redactarea textului moțiunii ar fi avut un rol destul de important și deputatul de Buzău, Marian Ghiveciu, membru al Comisiei de specialitate din camera inferioară a Legislativului. Aceleași surse ne-au precizat că, de fapt, o parte dintre comunicatele de presă și declarațiile politice cu care deputatul pesedist a "ieșit pe piață" în ultimele două săptămîni ar fi fost inspirate de discuțiile legate de redactarea textului moțiunii. Rămîne de văzut, după publicarea textului integral, dacă lucrurile stau așa sau nu.


"Armata nu poate fi umilită la nesfîrșit"

Deputatul liberal George Scutaru susține că în rîndul militarilor ar exista o atmosferă tensionată, generată de politica guvernanților actuali, care, ba îi laudă, pentru activitatea din teatrele de operații, ba îi califică drept "privilegiați". "Oamenii care au servit sub drapelul țării sînt revoltați de politica mincinoasă a Guvernului Boc, care pe de o parte laudă rolul Armatei în societate și sacrificiile în plan extern, iar pe de altă parte îi califică pe militari drept un segment social plin de privilegii. (...) Guvernul Boc ar trebui să înțeleagă că Armata nu poate fi umilită și batjocorită la nesfârșit", susține deputatul liberal, care fiind secretar al Comisiei de Apărare a Camerei inferioare a Parlamentului, nu poate fi acuzat că nu știe situația "din teren".

Se evaluează pagubele?
Liberalii au depus, conform unor surse de presă, o sesizare, la Curtea de Conturi, legată de situația din structurile deconcentrate din întreaga țară unde "pe același post au fost plătiți doi, uneori chiar trei directori", în același timp. În acest fel, se pare că P.N.L. vrea să le dea o mînă de ajutor propriilor membri excluși din posturile de conducere din deconcentrate prin "mai multe ordonanțe de urgență care au infirmat decizii ale Curții Constituționale". La Buzău, a devenit, deja, celebru, cazul fostului pedelist, Dan Răspopa, care a fost destituit din funcția de director al Direcției de Sport, dar a cîștigat în instanță revenirea în funcție. Pînă în prezent, aplicarea deciziei judecătorești nu s-a concretizat, urmînd ca statul să-l despăgubească cu sumele pe care le-ar fi cîștigat conform contractului de angajare. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Precampania pentru prezidențiale a ajuns, la Buzău, în faza "măscăritul bannerelor"

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU