Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3589 > Politica Locala Nr. 3589 de joi, 13 mai 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

"Amnistie" politică în P.S.D.

Social-democrații de la Buzău, din cîte se pare, au la dispoziție cel mult 120 de zile pentru a organiza alegeri la nivelul organizației județene. Pînă atunci, prin discuții ale actualilor lideri cu președinții de organizații și cu membrii din teritoriu, se speră ca pacea să coboare asupra organizației de la Buzău. "Am considerat oportun ca, în acest moment, să fie o liniște, o <<amnistie>> politică, în interior, pentru ca, în 90 sau 120 de zile să se poată face o conferință normală, în care toți membrii de partid să participe", a afirmat deputatul Valeriu Zgonea, cel care a fost trimis de la Centru să coordoneze activitățile social-democraților județului nostru. În plus, din afirmațiile lui Zgonea rezultă că în aducerea "păcii" peste pesediștii de la Buzău, un rol important îi revine prim-vicepreședintelui organizației, primarului Constantin Boșcodeală, cu care "există o bună colaborare".
(A.L.)


Bîgiu îl apără pe Tăriceanu
Liberalii au anunțat că se opun "răului cel mai mic" de care tot vorbește, de o săptămînă, președintele Traian Băsescu. Așa cum era de așteptat, chiar dacă luptele cele mai grele se duc la Centru, nici liderii liberali din teritoriu nu se dau în lături de la a pune umărul la demersurile inițiate de formațiunea lor politică. Senatorul Cristi Bîgiu, președintele organizației județene a P.N.L. Buzău, susține că măsurilor anunțate de Putere le lipsește componenta prin care ar fi stimulat mediul de afaceri. Mai mult, el consideră că, prin comportamentul lor, guvernanții vor declanșa o "dezordine socială" greu de stăvilit. În ceea ce privește acuzațiile îndreptate de actualii guvernanți spre Guvernul Tăriceanu, căruia i se impută lipsa unor măsuri de prevenire a efectelor crizei, Bîgiu crede că sînt neîntemeiate, avînd în vedere că, la vremea respectivă, țara se afla într-o perioadă de creștere economică.


"Am reușit să salvăm dosarele"
Ministrul Justiției, buzoianul Cătălin Predoiu, a declarat, înainte de votul final din Senat, pentru noua Lege A.N.I., că s-a reușit menținerea continuității dosarelor procesate deja de instituția care a rămas fără activitate, în urma unei decizii a Curții Constituționale. "Cred că am reușit să salvăm dosarele procesate deja de ANI, care vor continua sub imperiul noii legi", a afirmat ministrul Predoiu, care s-a arătat nemulțumit de corecturile operate în comisiile de specialitate pe textul Guvernului. În plus, ministrul Justiției susține că succesele noii instituții vor depinde, de acum înainte, mai mult de managementul A.N.I. și de modul în care se va coopera cu Agenția Națională de Administrare Fiscală ori cu Parchetele.
(A.L.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU