Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3589 > Politica Locala Nr. 3589 de joi, 13 mai 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Pensionarii au ieșit, deja, în stradă


Pe pesedistul Zgonea îl arde la stomac de problemele pensionarilor

Deputatul Valeriu Zgonea susține că oameni sau companii aflate "în spatele Guvernului" vor profita de sărăcirea populației

articol de: (A.L.)
Social-democrații se arată a fi din ce în ce mai îngrijorați de soarta pensionarilor, cărora guvernanții le-au promis reducerea pensiilor cu 15 la sută. Bătălia principală se pare că se duce la Centru, însă, nici teritoriul nu a fost uitat. Ieri, pe fondul protestelor declanșate în mai multe orașe din țară, social-democrații de la Buzău s-au întîlnit cu reprezentanții pensionarilor.

P.S.D., un adevărat salvator

Social-democrații de la Buzău s-au întîlnit, ieri, în sediul organizației municipale, cu reprezentanți ai pensionarilor din întreg județul. Întîlnirea s-a dorit un veritabil protest "împotriva măsurilor antisociale inițiate de guvernul Băsescu-Boc", care vizează diminuarea pensiilor și salariilor, dar și a celor care afectează sistemul sanitar, cum ar fi introducerea coplății serviciilor medicale. Din discuțiile purtate a rezultat că pensionarii văd în P.S.D. un adevărat salvator, susținîndu-i măsurile propuse pentru atenuarea efectelor crizei economico-financiare.

"Sacrificarea a 7 milioane de oameni pe altarul unor grupuri de interese"

De altfel, deputatul Valeriu Zgonea, social-democratul care supervizează activitatea organizației județene a P.S.D. Buzău, după îndepărtarea din funcția de președinte a senatorului Ion Vasile, susținea, marți, că formațiunea sa politică este preocupată, în această perioadă, de găsirea unor soluții alternative la cele prezentate de Traian Băsescu. "Noi am fost preocupați de sacrificarea celor 7 milioane de oameni pe altarul unor grupuri de interese", a afirmat Valeriu Zgonea într-o discuție cu redactorii Șansa.

"Un transfer de dreapta al proprietății"

Social-democrații susțin că măsurile anunțate de Putere au ca scop spolierea categoriilor sociale cele mai expuse: pensionarii, șomerii și o bună parte a funcționarilor statului. "Cetățenii vor avea de suferit și se va face un transfer, neprincipial și incorect, un transfer de dreapta al proprietății, de la cetățenii României la anumite companii sau oameni care se află în spatele Guvernului și care, în acest moment, au resurse financiare să cumpere aceste bunuri. Mă refer, în special, la apartamente, case, bunuri imobiliare, pe care oamenii vor trebui să le vîndă ca să-și plătească angajamentele fie la stat, fie la bănci, de unde au luat credite", a explicat deputatul Valeriu Zgonea.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU