Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3587 > Politica Locala Nr. 3587 de marti, 11 mai 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

"Țara în care se fură milioanele pentru drumuri"

Schimbarea din funcția de președinte al organizației județene a senatorului Ion Vasile a fost explicată, destul de clar, de președintele P.S.D., Victor Ponta. El a afirmat că supărarea Centrului provine, în principal, din plîngerea penală făcută de Ion Vasile, la adresa primarului Constantin Boșcodeală. "Vreau să precizez că plîngerea penală de care am vorbit nu era pentru o faptă de corupție, ci era pentru faptul că primarul nu a vrut să dea afară 3 consilieri. Eu o consider o dispută politică, una care trebuia rezolvată în partid, nu în afară, (...) pentru că trăim în țara în care se fură milioanele pentru drumuri și pentru toate celelalte lucrări publice", a afirmat Victor Ponta, de la aceeași masă cu președintele Consiliului Județean, Victor Mocanu. Nu este clar, însă, dacă declarațiile liderului național al P.S.D. au fost făcute cu sau fără o adresă precisă.
(A.L.)


"Pînă cînd economia românească se va redresa..."
Cei trei parlamentari liberali ai Buzăului, senatorul Cristi Bîgiu și deputații GeorgeScutaru, respectiv Titi Holban, au un proiect legislativ comun. Ei și-au propus ca, prin modificarea legislației să se prelungească efectele Ordonanței de Urgență nr.28/2009, referitoare la unele măsuri de protecție socială și pentru anii următori. "În vede­rea sprijinirii mediului de afaceri din România considerăm că măsurile (...) trebuie continuate pînă cînd economia românească se va redresa. În acest fel sînt sprijinite activitățile economico-financiare ale angajatorilor pe perioada întreruperii temporare a respectivelor activități și sînt protejate drepturile financiare ale persoanelor care și-au pierdut deja locul de muncă sau care sînt supuse riscului de a-l pierde", scrie, ca inițiator, în expunerea de motive, senatorul Cristi Bîgiu. În condițiile actuale, de austeritate bugetară, rămîne de văzut, cît de dispuși vor fi parlamentarii Puterii să accepte propunerile liberalilor de la Buzău.
(A.L.)


"Guvernanții ne mint cu zîmbetul pe față!"
Deputatul social-democrat, Marian Ghiveciu, îl consideră pe președintele României principalul vinovat pentru starea de colaps economic în care a ajuns România. "Deși puteam învăța din drama Greciei, unde oamenii au ieșit în stradă din cauza deficitului bugetar și gestionarea proastă a situației din țara respectivă, guvernanții noștri ne mint cu zîmbetul pe față, ascunzîndu-și incompetența sub vorbe dichisite, la ore de maximă audiență, încercînd să se scuze că au ales răul cel mai mic", susține deputatul social-democrat, într-o declarație politică, făcută ieri. Marian Ghiveciu consideră că măsurile anunțate de la Cotroceni vor avea repercusiuni grave asupra viitorului țării, atît pe teremen scurt, cît și pe termen mediu și lung, și susține că va lupta, ca parlamentar, ca ele să nu fie puse în practică.
(A.L.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU