Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3565 > Politica Locala Nr. 3565 de joi, 15 aprilie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Deputatul Adrian Mocanu, prins în clește


De la lupta cu gramatica la preocuparea pentru cercetare si invatamant

Interpelarea făcută de "deputatul de Zmeieni" către ministrul Educației e copiată, după metoda copy-paste, de pe site-ul www.euractiv.ro

articol de: (Doru Gheorghiade)
  De la lupta cu gramatica la preocuparea pentru cercetare si invatamant
 
Mocanu nu se află la prima astfel de manifestare, toate celelalte interpelări fiind texte furate de pe Internet

După ce s-a făcut de rîs, nereușind să izbutească, decît după a treia încercare, numele corect al localității Smeeni, și să-l scrie, ca atare, în propria declarație de avere, deputatul devenit independent, Adrian Mocanu, a simțit nevoia să devină, din nou, penibil. El l-a interpelat în scris pe ministrul Educației, Daniel Funeriu, cerîndu-i să-i dea socoteală asupra unor aspecte destul de complicate ale implementării "Procesului Bologna" și problemele cercetării și învățămîntului. Numai că textul interpelării este copiat, cuvînt cu cuvînt, după metoda copy-paste, de pe un site recunoscut, iar cel mai tînăr deputat a făcut din plagiat o obișnuință, jurnaliștii bucureșteni descoperindu-i alte astfel de încercări.

Copiată fiind, interpelarea n-are greșeli gramaticale

"Deputatul de Zmeieni", după cum îl alintă apropiații, a simțit nevoia să-i aplice o palmă usturătoare ministrului Educației, interpelîndu-l în termeni docți. Adrian Mocanu, cel care chinuie limba română de cîte ori apucă plaivazul, a postat pe site-ul Camerei Deputaților o interpelare scrisă românește, în termeni de specialitate, ceea ce nu-i, deloc, în stilul celui mai tînăr deputat din Parlamentul României, el care, cu greu stăpînește un bagaj de 200 de cuvinte uzuale. O minimă cercetare efectuată cu un motor de căutare pe Internet ne arată că Adrian Mocanu n-a făcut altceva decît să copieze, cuvînt cu cuvînt, un text publicat pe site-ul www.euractiv.ro, expo­nentul din România al unei importante rețele de portaluri dedicate afacerilor europene. Astfel, se explică de ce interpelarea este corectă din punct de vedere gramatical, căci copy-paste reia fidel orice text de pe Internet.

Adrian recidivistul!

Adrian Mocanu nu se află la prima abatere de acest fel. Plagiatorul Mocanu junior a mai fost depistat că și-a însușit texte de pe Internet și de jurnalistul bucureștean Cristi Șuțu, care, pe blogul său, a dovedit că "deputatul de Zmeieni" a preluat fragmente întregi de text, cuvînt cu cuvînt, pe care le-a introdus în declarații politice citite de la Tribuna Parlamentului. Evident, fără să citeze sursele, însușindu-și meritele.

 

COMENTARII

ionescu:
nasol
Cel mai nasol ca pe asta l-au ales niste retardati si inculti de la tara care au fost platiti cu o traista de carnati sau bani, dupa caz. A se vedea "achizitia" votului in comuna Racoviteni a carui primar este best friend cu tetea Mocanu.
Catalin:
Atata stiu si ei, intelegeti-i...
V-ati fi asteptat la altceva de la arivistii si glanetasii astia din politca romaneasca?!?
moni:
el reusit !
indiferent ce am spune toti, un sg lucru este adevarat,...baiatul acesta se straduieste sa faca ceva ...pe cand multi stau degeaba in fata computerului plini de invidie ...PENIBIL
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU