Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3558 > Politica Locala Nr. 3558 de miercuri, 7 aprilie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

"O acțiune care nu avea cap și coadă"

Democrat-liberalul Cezar Preda, ca o continuare a afirmațiilor anterioare refe­ritoare la graba liderilor de sindicat din învățămînt, susține, acum, că așteptările profesorilor au fost înșelate. "Eu cred că liderii de sindicat nu le-au spus cadrelor didactice că ei își vor lua salariile întregi pentru luna martie - din cotizații. Profesorii au intrat într-o acțiune care nu avea cap și coadă, care n-avea o explicație corectă despre ce se poate obține. (...) Efectul se va răsfrînge tot în buzunarul dascălilor noștri", a afirmat fruntașul democrat-liberal, care susține că nu s-a plasat nici de partea Guvernului, dar nici a dascălilor în acest conflict declanșat de la Buzău.
(A.L.)


"Nu voi fi eu candidatul-femeie din 2014"
Ministrul Dezvoltării și Turismului, democrat-libe­rala Elena Udrea, dezminte zvonurile potrivit cărora ar intenționa ca, le preziden­țialele din 2014 să-și încerce norocul pentru funcția su­premă, cea din Palatul Cotroceni. "Ca, nu cumva, să creez palpitații unei părți a presei, sau chiar Opo­ziției, cum că aș vrea să candidez la prezidențialele de peste 4 ani, o să spun răspicat: nu voi fi eu candidatul-femeie din 2014. Cariera mea politică, așa cum o văd eu, este undeva la începutul său. Și, ca orice început, consider mai potrivit să construiesc ceva durabil în timp", a ținut să precizeze Elena Udrea. E drept că dezminți­rile sînt cît se poate de clare, însă, pînă la alegeri, mai sînt 4 ani, și, pe cale de consecință, suficient timp pentru ca o carieră politică să ajungă la maturitatea necesară.
(A.L)


Moțiunea care întrerupe vacanța de Paște
Astăzi, senatorii și deputații se întorc la lucru, în Capitală, chiar dacă, inițial, întreaga săptămînă aveau planificate "activități în teritoriu". Motivul scurtării vacanței de Paște este unul simplu: dezbaterea moțiunii inițiate de P.N.L., pe teme legate de Educație. E drept că, de joi, parlamentarii își vor continua activitățile în județ, dar, rămîne de văzut dacă, măcar ini­țiatorii vor face deplasarea la București. Pentru moțiunea numită "Educația - de la supraviețuire la colaps", depusă miercurea trecută la Senat, au semnat 23 senatori P.N.L. și 18 senatori P.S.D., printre care se regăsește și liberalul Cristi Bîgiu. Rămîne de văzut cîți dintre aleși o vor și vota, pentru că, dacă nu va fi însușită de suficienți parlamentari, moțiunea de azi va fi respinsă, așa cum s-a întîmplat, recent, cu aceea referitoare la Sănătate.
(A.L.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU