Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3553 > Politica Locala Nr. 3553 de miercuri, 31 martie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

O întrebare pentru traseiștii de profesie


Pe cine reprezinta parlamentarii care nu se mai regasesc in partidele de unde pleaca?

În cel mai bun caz, pe ei înșiși și interesele lor

articol de: (A.L.)
Cetățenii României au putut observa, de la începutul anului și pînă în prezent, ce înseamnă "migrația politică" și cum ne poate ea influența viața. În cazul parlamentarilor, "migrația" se realizează prin ocolirea votului cetățenilor, chiar dacă el este uninominal. Îngrijorarea privind aspectele schimbării raportului de forțe în Parlament a cuprins formațiunile politice din Opoziție, însă Puterea pare a fi mulțumită.

"10 la sută dintre deputați și senatori nu reprezintă pe nimeni"

Noul lider al P.S.D., Victor Ponta, a afirmat, recent, că "migrația politică" ar trebui sancționată prin legea fundamentală. Îngrijorarea lui Ponta vine de la actuala situație politică din Parlament, unde "aproape 10 la sută din numărul total al depu­taților și senatorilor nu repre­zintă pe nimeni". Pe cale de consecință, Victor Ponta speră că, odată cu modernizările aduse României, atît de dorite de P.D.-L., se vor opera și modi­ficări în Constituție, care să stopeze fenomenul. Mai concret, liderul național al P.S.D. ar vrea ca oricine părăsește partidul care l-a propulsat în Parlament, "să fie considerat demis de drept", similar cu ceea ce se întîmplă cu aleșii locali.

Din patru parlamentari, P.S.D. a rămas cu doi

Atitudinea social-demo­­craților de la Centru pare a fi, într-o oarecare măsu­ră, agreată și în teritoriu, chiar dacă senatorul Ion Vasile declara, imediat du­pă plecarea din P.S.D. a depu­tatului Carmen Moldovan, că gestul său "este un cumplit și nebănuit cîștig pentru organizația Buzău". Una peste alta, din 4 parlamentari pe care a reușit să-i obțină în urma alegerilor uninominale din toamna anului 2008, pesediștii de la Buzău au rămas numai cu doi, mai puțini decît au "învinșii" lor de la P.D.-L. sau P.N.L. Dacă, însă, s-ar organiza alegeri parțiale, așa cum solicită acum Victor Ponta, situația s-ar putea schimba.

Mai bine să-ți cunoști dușmanul!

Pe de altă parte, există politicieni care susțin că "legarea de glie a parlamentarilor", așa cum s-a întîmplat cu aleșii locali, ar aduce formațiunilor poli­tice numai deservicii. Cu alte cuvinte, e mai bine să-ți cunoști dușmanii decît să te sape din interior. Asta, pentru că un om care "nu se mai regăsește" într-o formațiune politică, dar este obligat, prin lege, să activeze în ea, poate fi deosebit de periculos, dacă nu chiar păgubos, pentru colegii de partid. El poate acționa, mascat, împotriva celor cu care ar trebui să colaboreze. De altfel, acesta este și motivul pentru care senatorul Ion Vasile n-a încercat, în nici un fel, să împiedice migrația deputaților Carmen Moldovan, și, mai recent, Adrian Mocanu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU