Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3517 > Politica Locala Nr. 3517 de miercuri, 17 februarie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

"Prima Casă" a Elenei Udrea?

articol de: (A.L.)
Ministrul Dezvoltării și Turismului, pedelista Elena Udrea, ar vrea să modifice legislația, în așa fel, încît să permită tinerilor care au închiriat locuințe de la A.N.L. să le cumpere, fondurile necesare urmînd a fi asigurate prin programul "Prima casă". Elena Udrea a afirmat, ieri, că intenționează ca, în ședința de azi a Guvernului, să promoveze o Ordonanță care să rezolve problema. Numai că, programul "Prima Casă", cel puțin în acest moment, pare și el "împotmolit" în "meandrele concretului" actualei guvernări, avînd nevoie, urgentă, de resuscitare din partea Executivului. Potrivit afirmațiilor Elenei Udrea, beneficiarii acestui nou program trebuie, musai, să fie tineri, cu vîrste pînă în 35 de ani. Nu se spune nimic, însă, despre sursele lor de venit, în condițiile în care șomajul este în creștere.
(A.L.)

"I s-a terminat mandatul în partid"

Luptele din interiorul organizației județene a P.S.D. Buzău, din cîte se pare, au ajuns într-un punct de cotitură. Lide­rul social-democraților ju­de­țu­lui, senatorul Ion Vasile, a lăsat să se înțeleagă că prezența președintelui Consiliului Județean, Victor Mo­canu, în P.S.D., n-ar mai fi de dorit. "La ce a făcut pînă acum tovară­șul președinte al Consiliului Județean - căruia, probabil, o să-i fac o plîngere penală pentru abuz în serviciu (și consilie­rilor care au votat aiurea) - la cîte a făcut pînă acum, nu mai e nevoie să facă mai mult pentru partidul ăsta: i s-a terminat mandatul în partid", a afirmat, recent, senatorul Ion Vasile. Rămîne de văzut dacă și mai ales cum își va pune liderul pese­diștilor județului "amenințarea" în practică.
(A.L.)

"Asigurările" date de Berceanu, criticate de Preda?

Se pare că deputatul Cezar Preda, liderul pedeliștilor de la Buzău, nu este prea mulțumit de prestația colegului de partid, Radu Berceanu, aflat în fruntea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Preda i-a solicitat lui Berceanu, printr-o interpelare parlamentară, să-și țină promisiunile referitoare la podul de la Vadu Pașii. "Consiliul Județean și Consiliul Local Buzău v-au trimis toată documentația necesară pentru inițierea unui proiect de Hotărîre de Guvern referitoare la efectuarea lucrărilor de reabilitare a podului de la Vadu Pașii, județul Buzău, obiectiv pe care de altfel l-ați vizitat pe data de 5 iunie 2009, dînd asigurări localnicilor că veți găsi banii necesari pentru a-l reface", îi reamintește, colegial, Cezar Preda, ministrului Transporturilor, după care îi solicită să facă "demersurile necesare" reabilitării.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU