Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3493 > Politica Locala Nr. 3493 de miercuri, 20 ianuarie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Bîlciul excluderilor continuă


Ce babilonie în P.S.D.!

Ieri, senatorul Ion Vasile a arătat presei un document emis de Geoană prin care se certifică excluderea a patru membri ai P.S.D. Buzău

articol de: (A.L.)
Chiar dacă decizia în privința contestațiilor celor sancționați de Consiliul Organizației Județene a P.S.D. Buzău, în septembrie 2009, ar fi urmat să fie luată azi în Comisia Națională de Integritate, ieri, pe masa senatorului Ion Vasile se afla, deja, un document de respingere, semnat chiar de preșe­-­dintele partidului, Mircea Geoană. Dacă, prin documentul emis luni de Biroul Permanent Național, senatorul Ion Vasile "a primit satisfacție", partea adversă consideră că el este un act abuziv, prin care se încalcă statutul partidului.

Rămîn excluși din P.S.D.

Biroul Permanent Național al P.S.D. a decis, luni, să respingă contestațiile a patru consilieri județeni, excluși în toamnă din partid. Astfel, pentru Gabriel Baciu, Cornel Pitiș, Dumitru Dobrică și Emanoil Neagu, conform documentului care se găsea, ieri, pe masa senatorului Ion Vasile, nu mai există cale de întoarcere în P.S.D. Pe cale de consecință, susține preșe­dintele organizației județene a P.S.D., senatorul Ion Vasile, cei patru urmează a fi înlocuiți din Consiliul Județean, în urma pierderii "sprijinului politic".De altfel, senatorul Ion Vasile a anunțat, într-o conferință de presă, că a "atenționat", oficial, Consiliul Județean, în privința situației create, care ar putea duce "la anularea de drept a tuturor Hotărîrilor adoptate din septembrie și pînă acum".

S-a creat un precedent?

În ceea ce privește celelalte contestații depuse la București de social-democrații din gruparea Mocanu-Boșcodeală, ele urmează a fi analizate, azi, de Comisia de Arbitraj a partidului. Liderul P.S.D. Buzău, senatorul Ion Vasile, lasă, însă, să se înțeleagă că indiferent de ceea ce va stabili comisia, cuvîntul decisiv îl va avea tot Biroului Permanent Național, care nu-și mai poate nega argumentele din decizia care-i privește pe cei patru consilieri județeni. De cealaltă parte a baricadei, președintele Consiliului Județean, Victor Mocanu, susține că nu știe nimic despre decizia luată,deja, la Centru, dar afirmă că nu-l mai miră nimic. "Eu nu știu că au fost luate în discuție. Eu știu că, mîine (azi n.r.), la ora 14:00, Comisia Națională de Integritate se întrunește pentru a lua în discuție aceste contestații. În ziua de astăzi, la P.S.D., se poate întîmpla orice, inclusiv ceea ce am aflat acum", a declarat, ieri, Victor Mocanu reporterilor Focus FM.

Fără "majorități personale"

Senatorul Ion Vasile susține că, prin măsura luată de la Centru, aceea de susținere a sancțiunilor date de Consiliul Organizației Județene, se vor desființa "majoritățile personale", atît din Consiliul Județean, cît și din cel Municipal. "Vreau să nu mai existe în Consiliul Județean, majorități personale. Acolo sînt majorități ale partidului, care trebuie să servească interesele partidului și ale celor pe care îi reprezintă acești consilieri", a afirmat senatorul social-democrat. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Ambulatoriul Spitalului Județean, dotat cu aparatură ultramodernă
Cît ar trebui să plătească buzoienii pentru o gigacalorie

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU