Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3493 > Politica Locala Nr. 3493 de miercuri, 20 ianuarie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Elena Udrea se ridică împotriva Guvernului?

Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, se pare că a considerat necesar să-și prezinte propriul punct de vedere, în ceea ce privește introducerea impozitului forfetar pentru agențiile de turism.  Un punct de vedere care se ridică împotriva propriului partid. "Nu sînt de acord cu introducerea impozitului forfetar pentru agențiile de turism. Evaziunea fiscală trebuie eradicată, dar nu cred că, în cazul agențiilor de turism, acesta este un fenomen de masă", a spus ministrul Udrea, intrînd, astfel, în divergențe cu propunerile venite din partea Ministerului de Finanțe, dar și cu nevoia premierului Emil Boc, de a aduce mai mulți bani la buget. Elena Udrea este, însă, susținută în demersul ei de Asociația Națională a Agențiilor de Turism, care s-a declarat "profund indignată" de introducerea impozitului minim pentru agențiile de turism, susținînd că ele au "cotă zero de evaziune fiscală".   
(A.L.)

Pot ajunge secrete de stat pe strada Dreaptă, la Buzău?
Senatorul P.S.D., Ion Vasile, consideră că, afirmațiile făcute de pedelista Elena Udrea și reluate, vineri de deputatul Cezar Preda, la adresa fiicei sale, Marie Jeanne, în cazul răpirii din Irak, ar putea aduce prejudicii de credibilitate României. "Oare ce fel de stat, membru al Uniunii Europene și membru N.A.T.O. sîntem noi, în condițiile în care, într-un dosar secretizat, după o decizie a Justiției din România, un ministru, un demnitar al României, vine și face asemenea declarații. Oare secrete de stat care ar privi, de exemplu, N.A.T.O. (...) pot ajunge pe strada Dreaptă, la Buzău?", a declarat fruntașul social-democrat, care susține că se mai gîndește dacă îi va acționa, în Justiție, pe cei doi pedeliști. În plus, Ion Vasile a afirmat că, în Parlament, ar putea solicita demisia din funcțiile deținute, atît pentru Elena Udrea, cît și pentru Cezar Preda, ca urmare a afirmațiilor făcute, care "au adus prejudicii statului".   
(A.L.)

Așa a vrut președintele!
Misterul avansărilor în grad, de la sfîrșitul anului trecut ale generalilor Gabriel Oprea, Neculai Onțanu și Anghel Iordănescu a fost  dezlegat, în urma unei interpelări parlamentare a deputatului liberal George Scutaru.  Răspunsul primit, după mai bine de o lună de gîndire, de la ministrul de atunci al Apărării, Mihai Stănișoară, este unul concis și, mai ales, cît se poate de limpede. "În conformitate cu prevederile art. 94 lit. b) din Constituția României, republicată, coroborate cu cele ale art. 45 din Legea nr. 80/1995, cu modificările și completările ulterioare, acordarea gradelor de general este atribuția Președintelui României și constituie un drept pe care acesta și-l exercită prin emiterea de decrete", a scris în răspuns, Mihai Stăni­șoară. Cu alte cuvinte, cei trei au fost avansați pentru că așa a vrut președintele. Punct.   
(A.L.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Ambulatoriul Spitalului Județean, dotat cu aparatură ultramodernă
Cît ar trebui să plătească buzoienii pentru o gigacalorie

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU