Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3492 > Politica Locala Nr. 3492 de marti, 19 ianuarie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Începe hîrjoneala la social-democrați


Cu ce mandat se duc pesediștii buzoieni la Congres

Actuala conducere județeană nu prea pare încîntată de prestația lui Geoană

articol de: (A.L.)
Liderii social-democrați se vor reuni lunea viitoare într-un Comitet Exe­cutiv care va pregăti Congresul din primăvară. Reuniunea își propune "redefinirea ideologică a P.S.D., ca unicul partid de stînga în România", prin modificarea statutului formațiunii politice conduse de Mircea Geoană. Social-democrații vor discuta, tot atunci, și despre posibilii candidați la șefia partidului.

Se anunță lupte grele în P.S.D.

Pînă în momentul de față, dintre social-democrații cu suficientă vizibilitate în teritoriu, în afară de actualul lider, Mircea Geoană, și-au manifestat intenția de a candida, președintele Consiliului Național, Adrian Năstase, vicepreședintele Cristian Diaconescu, dar și senatorul Miron Mitrea. Cu certitudine, vor mai fi și alții care să doreas­că fotoliul lui Geoană, după ce P.S.D. a pierdut alegerile, așa că lupta se anunță, de pe acum, una deosebit de înverșunată. Chiar dacă puterea i-a mai slăbit în urma înfrîngerii în alegerile prezidențiale din toamna trecută, Mircea Geoană mai are încă multe atuuri pentru a-și înfrînge adversarii din interior. Unul dintre ele îl reprezintă liderii filialelor județene, care, prin susținerea lor, ar putea să-l mențină, în continuare, în fruntea partidului.

Ion Vasile are un cuvînt greu

Senatorul Ion Vasile, liderul organizației județene a P.S.D. Buzău, va avea și el, cu certitudine, un cuvînt de spus, în privința alegerilor interne din partid. Asta, pentru că, el pare a fi cel mai vechi în funcție lider de filială județeană, iar cuvîntul său nu poate fi ignorat de participanții la Consiliul Național de lunea viitoare. Cum se va plasa, însă, senatorul Ion Vasile, în bătălia internă din P.S.D., rămîne de văzut, mai ales că el are de dus propria bătălie, cea în care își înfruntă contestatarii de la Buzău.  Cert este că el s-a arătat, în mai multe rînduri, nemulțumit de prestațiile liderilor de la Centru, intrînd, uneori, chiar în polemici cu unii dintre ei.

Un dinte împotriva lui Geoană?

Cea mai mare nemulțumire a președinte­lui organizației județene a P.S.D., senatorul Ion Vasile, referitoare la președintele partidului, Mircea Geoană, a fost, cu certitudine, provocată de Conferința Extraordinară de la începutul lunii septembrie. O confe­rință impusă de la Centru, în care a fost nevoit să-și demonstreze calitățile de lider pentru a rămîne în fruntea organizației. "Ați fost martori la această mascaradă care s-a întîmplat la Buzău. Organizația noastră nu avea nevoie de așa ceva. Consider, în continuare că ceea ce s-a întîmplat este peste statutul partidului. Am acceptat această conferință pentru că n-am dorit să se creadă că fugim de o reuniune importantă în care să se supună la vot, cum credeau unii", a afirmat, atunci, senatorul Ion Vasile.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Precampania pentru prezidențiale a ajuns, la Buzău, în faza "măscăritul bannerelor"

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU