Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3473 > Politica Locala Nr. 3473 de marti, 22 decembrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Aproape singuri la guvernare,


Se vor impune pedeliștii de la Buzău în conștiința publică?

Disputele interne din P.S.D., dar și "inerția" din P.N.L. spun că da

articol de: (A.L.)
Se vor impune pedeliștii de la Buzău în conștiința publică?
 

Eșicherul politic românesc al momen­tului pare mai limpede, decît în urmă cu ceva timp. Dezertările din une­le formațiuni politice le-au adus demo­crat-liberalilor libertatea de mișcare în Parlament, pe care o doreau atît de mult în urmă cu un an, după alegerile parlamentare. P.D.-L. este, acum, mai puternic ca oricînd, însă, are în fața sa o bătălie dură, una care ar putea, dacă nu o gestionează atent, să-l ducă pe urmele P.N.Ț-C.D.-ului.

Cezar Preda, un disident în P.D.-L.?

Pedeliștii se află acum, așa cum s-au aflat și în ultimul an, la Putere, ceea ce le permite să-și întărească aparatul administrativ, fie prin cooptarea unor "valori" independente, fie prin "migrarea" unor specialiști de la alte formațiuni politice. Războiul cu "corupția care ne-a îngropat în zăpadă", de săptămîna trecută, cu siguranță le-a arătat liderilor locali ai partidului de guvernămînt, de unde trebuie începută "curățenia", chiar dacă unii dintre cei care vor fi înlăturați din funcții sînt membri P.D.-L. Cînd va începe "operațiunea", este greu, însă, de precizat, avînd în vedere relațiile interumane pe care le au, cu certitudine, unii dintre cei vizați, cu pedeliști cu greutate, de la Centru. În plus, poziția de "semidisident" pe care a abordat-o Cezar Preda, nu este de natură a aduce prea multe lucruri bune de la București.

Unii membri ai Guvernului înclină balanța în jos

Prezența în noul guvern a unor personalități nepopulare, unele chiar și în rîndul propriului electorat, nu este de natură a-i ajuta pe demo­cratliberalii județului în
realizarea obiectivelor propuse. E drept că, majoritatea schimbărilor din administrație și din modul de gestionare a banului public vor fi luate de la București, dar aplicarea lor va ține de autoritățile locale, unele dintre ele, de-a dreptul ostile pedeliștilor. Se știe că mulți dintre cei care l-au vortat pe Crin Antonescu în primul tur de scrutin, în cel de-al doilea l-au votat pe Băsescu, dar ei nu-l vor și pe Boc.

Oportunitățile începutului de an

Deputatul Cezar Preda, președintele organizației județene a P.D.-L., ar putea profita, în perioada care urmează de slăbiciunile celorlalte formațiuni politice, atît la nivel național, cît, mai ales local, pentru a-și impune, la Buzău, o echipă administrativă profesionistă. Certurile din interiorul P.S.D. și absența, într-o oarecare măsură, a simțului practic, din P.N.L., i-ar putea permite lui Preda să-și impună oamenii din conducerea deconcentratelor județului, drept buni specialiști, drept oameni cu care se poate discuta și care pot rezolva problemele cetățeanului.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Precampania pentru prezidențiale a ajuns, la Buzău, în faza "măscăritul bannerelor"

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU