Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3473 > Politica Locala Nr. 3473 de marti, 22 decembrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Cezar Preda: victorie parțială

Se pare că democrat-liberalii de la Centru au ținut cont de mesajul transmis, în mod pu­blic, de vicepreședintele Cezar Preda, care susținea, acum cîteva zile, că Ministerul Culturii și Cultelor trebuie, musai, să fie în responsabilitatea  Partidului Democrat-Liberal. Chiar dacă n-au putut să scoată "Cultura" din înțelegerea cu U.D.M.R., pedeliștii au scos "Cultele". Asta, pentru că, potrivit premierului Emil Boc, viitorul minister al Culturii nu va mai cuprinde și Cultele, care vor fi coordonate de un secretariat de stat, aflat, direct, în subordinea șefului Executivului. Prin urmare, Cezar Preda a obținut o victorie, chiar dacă parțială, în lupta cu proprii, colegi de partid. Probabil că o solicitare similară, făcută în mod direct, și nu în mod public, așa cum a considerat Preda, n-ar fi avut același rezultat.
(A.L.)

"Aleșii", ocupați pînă peste cap
Cei 10 parlamentari de Buzău, 3 senatori și 7 depu­tați vor vota, mîine, în favoarea sau împotriva investirii noului Cabinet Boc.  Cum vor vota, rămîne de văzut, mai ales dacă formațiunile politice vor dori ca votul fiecărui ales să fie "la vedere", așa cum s-a mai întîmplat. Astăzi, în schimb, deputații și senatorii se vor reuni în comisii, pentru audierile, absolut necesare înaintea votului de investitură. Vacanța de iarnă a parlamentarilor va fi, de această dată, mai scurtă, avînd în vedere că Birourile reunite ale Camerei și Senatului au stabilit derularea unei sesiuni extraordinare, în prima parte a lunii ianuarie a anului viitor.Sesiunea extraordinară va trebui să apr obe bugetul de stat pentru 2010, fără de care, finanțările externe ale Româ­niei ar fi puse în pericol. (A.L.)

"Succesurile" Elenei Udrea
Se pare că "succesurile" Elenei Udrea, în promovarea turismului românesc, i-au făcut pe unii afaceriști să se gîndească să mai scoată un ban de la Guvernul României, înregistrînd sintagma "România - Land of Choice" la organismele care protejează mărcile. Așa că, chiar dacă se știa, la momentul respectiv, că există ceva probleme cu textul care ar fi trebuit să-i determine pe turiștii străini să vină în România, Ministerul Turismului, condus de Elena Udrea, a promovat sintagma pe plan internațional, fără să dețină și drepturile ei de utilizare. Acum, proprietarul mărcii ""România - Land of Choice" ar putea să solicite despăgubiri de la televiziunile care au difuzat clipul de promovare a României. La rîndul lor, televiziunile, cu siguranță, se vor adresa Guvernului, pentru a fi despăgubite. Cu alte cuvinte, proprietarul mărcii își va mări averea de la noi toți. 
(A.L.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Precampania pentru prezidențiale a ajuns, la Buzău, în faza "măscăritul bannerelor"

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU